Newcomers

Newcomers är en organisation för hbtq-flyktingar från hela världen. Vi har under hela året verksamhet och samverkan med RFSL för Newcomers i Stockholm.

Vårt arbete i församlingen med gruppen är nu inne på sitt tredje år och har vuxit till en omfattande verksamhet där vi också har möjlighet att erbjuda samtal och stöd på andra sätt. Detta arbete som vi i församlingen bedriver är något vi med stolthet gör, att kunna få möjligheten att en gång per vecka erbjuda flyktingar en oas att vila i.

Att för några timmar tänka på annat än sin ofta mycket jobbiga situation i dubbel utsatthet. Hit kan de komma och laga mat tillsammans, äta ett mål riktigt lagad mat, skratta tillsammans med andra personer i liknande situation, bygga nätverk, få möjlighet att öva på svenska språket och få hjälp med frågor angående asylprocessen och även andra socialkurativa frågor och hjälpinsatser.

Kontakt och frågor

Annika Persson