Musikprogram

Musikvåren

Söndag 12 februari kl 16 Orgelkonsert med fransk musik. Eugène Gigout: Grand Choeur Dialogué, Scherzo. Olivier Messiaen: Le Banquet
Céleste. Louis Vierne: Orgelsymfoni nr 5. Per-Ove Larsson orgel. Fri entré.

Söndag 19 februari kl 17 Körkonsert. Max Reger: Vater unser. Sven-David Sandström: Drei Gedichte von Egon Schiele (ffg. i Sverige). Johann Hermann Schein: Två motetter ur Israelsbrünnlein (1623). Einojuhani Rautavaara: Die erste Elegi. Mikaeli kammarkör. Anders Eby, dirigent.
Fri entré.

Söndag 12 mars kl 16 Orgelkonsert med svensk musik. Otto Olsson:
Preludium och Fuga, ciss-moll och fiss-moll, Tre Etyder. Harald Fryklöf: Passacaglia. Waldemar Åhlén: Allegro Festivo. Per-Ove Larsson, orgel.
Fri entré.

Tisdag 14 mars kl 19 Körkonsert. Musik av bl a Buxtehude, Praetorius och Schütz. University of St Andrew's St Salvator Chapel Choir, Skottland. Peter Harvey, baryton. Tom Wilkinson, dirigent. Fri entré.

Söndag 26 mars kl 17 Körkonsert på Jungfru Marie bebådelsedag. Musik av Olsson, Stanford, Pärt, Esenvalds m fl. Adolf Fredriks kyrkas kammarkör (fd ungdomskör). Per-Ove Larsson, orgel. Christoffer Holgersson, dirigent. Fri entré.

Söndag 9 april kl 11 Påskspel. Adolf Fredriks kyrkas barn-, diskant- och nya ungdomskör. Stråkkvintett. Elin Skorup, sopran. Dansare. Per-Ove Larsson, orgel. Christoffer Holgersson, dirigent. Fri entré.

Söndag 9 april kl 16 Konsert – "Ljus och mörker". Eva Maria Hux, violoncell. Per-Ove Larsson, orgel. Musik av bl a Dohnányi, Alain, Bloch och Respighi. Fri entré.

Långfredag 14 april kl 15. Musik vid 9:e timmen. Johann Hermann Schein: Israelsbrünnlein (1623) del 1. Fri entré.
kl 18. Musik vid 12:e timmen. Johann Hermann Schein: Israelsbrünnlein (1623) del 2. Johanna Niederbacher, cello. Sara Buschkühl, kontrabas. Florian Benfer, orgel. Mikaeli kammarkör. Anders Eby, dirigent. Fri entré.

Lördag 29 april kl 18-24 Kulturnatt Stockholm. Program varje hel timme varav konserter kl 19, 21 och 23. Fri entré hela kvällen.

Kl 19 Orgelkonsert av Francis Poulenc samt uruppförande av beställningsverk "Missa brevis" av Olle Lindberg för kammarkör, diskantkör och violin. Adolf Fredriks kyrkas kammarkör (fd ungdomskör). Adolf Fredriks kyrkas diskantkör och nya ungdomskör. Per-Ove Larsson, orgel.
Jannika Gustafsson, violin. REbaroque. Maria Lindal, konsertmästare. Christoffer Holgersson, dirigent.

Kl 21 Exsultate Jubilate
av W A Mozart för sopransolist och orkester samt
musik för kör a cappella. Hannah Holgersson, sopran. REbaroque. Maria Lindal, konsertmästare. Adolf Fredriks kyrkas kammarkör (fd ungdomskör).
Christoffer Holgersson, dirigent.

Kl 23 Mässa c-moll av W A Mozart för kör, orkester och solister. Adolf Fredriks kyrkas kammarkör (fd ungdomskör). REbaroque. Hannah Holgersson, sopran. Ivonne Fuchs, mezzosopran. Johan Christensson, tenor. Johan Wållberg, bas. Maria Lindal, konsertmästare. Christoffer Holgersson, dirigent.

Söndag 21 maj kl 16 Konsert. Ulla-Carin Börjesdotter, sopran.
Per-Ove Larsson, orgel. Bach, Händel, Mozart, Langlais och Honegger. Fri entré.

Söndag 28 maj kl 16 Orgelkonsert med fransk musik. César Franck: César Franck: Grande pièce symphonique Maurice Duruflé: Scherzo op.2, Suite op.5.
Per-Ove Larsson, orgel. Fri entré.

Onsdag 7 juni kl 19.30. Sommarkonsert. Adolf Fredriks kyrkas kammarkör (fd ungdomskör), nya ungdomskör och diskantkör. Per-Ove Larsson, orgel. Christoffer Holgersson, dirigent. Fri entré.

Tisdag 13 juni kl 19.30. Sommarkvällskonsert. Alfred Schnittke: Körkonsert. Mikaeli kammarkör. Anders Eby, dirigent. Fri entré.

Sommarkonserter i juli månad varje söndag kl 20. Fri entré.
(2, 9, 16, 23, 30 juli)

Orgelmusik varje tisdag kl 12.15 året om. Per-Ove Larsson, orgel.
Fri entré.
Musikinformation 402 04 87.