Utsänd Södra Afrika

Maria Bard

Act Svenska kyrkans medarbetare Maria Bard är utbildad i freds- och utvecklingsfrågor. Hon har tidigare arbetat i Demokratiska Republiken Kongo med bland annat frågor kopplade till sexuellt våld i konflikter.

I maj 2019 började Maria Bard på tjänsten som Act Svenska kyrkans regionala representant för Södra Afrika programmet, med placering i Sydafrika.

Maria Bard kommer från arbete inom pingstmissionens utvecklingssamarbete (PMU) och har arbetat som påverkansansvarig med bland annat följande fokustema: kvinnor, fred och säkerhet, sexual and gender-based violence (SGBV) och konfliktmineraler.

Maria Bard har tidigare arbetat i Demokratiska Republiken Kongo som utsänd för PMU och i nära samarbete med Denis Mukwege, som fick Nobels fredspris 2018.

Följ Maria på Twitter: @BardMaria
Skicka e-post till Maria Bard