Kerstin har långt brunt hår som är uppsatt i en tofs. Runt halsen bär hon ett kors. Bakom syns vatten, en stad och ett promenadstråk.
Foto: privat bild
Utsänd Tanzania

Kerstin Bergeå

Act Svenska kyrkans medarbetare i Tanzania, Kerstin Bergeå har mångårig erfarenhet av att arbeta med pedagogik, fred, genus och religionsdialog.

I sin tjänst som fredsobservatör och senare utbildningssekreterare på Kristna Fredsrörelsen har Kerstin arbetat med fred och strategiskt icke-våld tillsammans med människor i Guatemala, Västsahara, Colombia och Uganda.

I Tanzania stödjer Act Svenska kyrkan kyrkor och partnerorganisationer i arbetet för genusrättvisa, sexuella och reproduktiva rättigheter och hälsa samt teologi och utveckling.

I augusti 2019 började Kerstin Bergeå som Act Svenska kyrkans regionala representant i Tanzania, med placering i Dar es Salaam.

Följ Kerstin på Twitter: @KerstinBergea
Skicka e-post till Kerstin Bergeå