Presentationer från seminarier

Här kan du ta del av de presentationer som framfördes under seminarierna på Göra skillnad 2019.

Act Svenska kyrkan som påverkansaktör

Vad är påverkansarbete? Varför arbetar Act Svenska kyrkan med att påverka opinion och beslutsfattare? Hur arbetar Act Svenska kyrkan med påverkan,

och vad menar vi när vi pratar om ”rooted advocacy”? Och hur kan vi alla bidra till Act Svenska kyrkans påverkansarbete?

I denna workshop berättar vi om grunderna i Act Svenska kyrkans påverkansarbete, och varför vi som kyrka och biståndsaktör tycker att påverkansarbete är en viktig del i att utföra vårt uppdrag. Tillsammans arbetar vi fram några enkla tips för hur vi alla kan bidra till att lyfta våra frågor i våra egna sammanhang.

KVINNOR I BIBELN OCH AKTIVISM

Var Ruth och Naomis kärlek normbrytande? Var Maria Magdalena en radikal feminist? Men framförallt; hur kan Bibelns kvinnor vägleda oss i vårt engagemang?Tillsammans med Ageravolontärer lär vi känna olika kvinnor i Bibeln som inspirerar till att stå upp mot orättvisor oavsett kön.

SÅ HÄR GÖR VI KAMPANJ I NORGE

Vår systerorganisation i Norge, KirkensNödhjelp, samlade i årets Fasteaksjon in
32 miljoner norska kronor under bara tre kampanjdagar. Sedan 1985 har frivilliga krafter skramlat bössa och knackat dörr.  I år deltog 40 000 frivilliga varav många är konfirmander. Här får du veta mer om hur man i Norge engagerar frivilliga i församlingen och skapar givarvilja hos allmänheten. Vad kan Act Svenska kyrkan lära av detta?

Ladda ned presentationen här.

Värva fler månadsgivare i din församling!

Månadsgivandet står för en stor del av det privata givandet. Det finns en potential att öka månadsgivandet. Lär dig mer och bli inspirerad att värva fler månadsgivare i din församling eller ditt pastorat.