Gruppbild på utbytesdeltagarna 2019
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Unga möter världen i utbytesprogram

Utbytesprogrammet "Ung i den världsvida kyrkan" är pausat på grund av coronapandemin och projektet är därför stängt för gåvor.

Med er hjälp har vi bland annat bidragit TILL:

  • Utbyte mellan Act Svenska kyrkan och kyrkor i Costa Rica, Filippinerna och Tanzania.
  • Utveckling, både för unga människor och för den världsvida kyrkan.
  • Internationellt engagemang – en viktig del av de svenska deltagarnas uppdrag är att inspirera till internationellt engagemang i framtiden.

Har du frågor om insamlingen, kontakta Givarservice.
Tel: 010-181 93 00

En bibel ligger uppslagen på bänk framför barn i skolsal

Tro och lärande

Religion är en viktig förändringskraft som kan ha stor och positiv betydelse i människors liv. Att se sambanden mellan teologi, diakoni, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling är viktigt. Act Svenska kyrkan stödjer teologisk utbildning som ger människor möjlighet att med sin tro som grund stå upp mot förtryck och orättvisor.

Har du några frågor?

Kontakta gärna Givarservice! Ordinarie öppettider: mån-fre, 9-12 och 13-15 Telefonnummer: 010-1819300

Utbytesprogram för unga – P179

Att komma nära unga människor i ett annat land, och att få lära känna dem och deras kyrka, är utvecklande – både för den som kommer och för de som får besök. Varje höst reser en grupp unga svenskar till något av de fem andra länderna i utbytet. På våren kommer deltagare från utbytesländerna till svenska församlingar för att dela vardagen med dem, och på så sätt förstärka gemenskapen i den världsvida kyrkan.

Att dela tro och liv med människor i en annan kyrka, i en annan del av världen, kan betyda mycket för den egna utvecklingen och framtiden. Var med och stöd ungas möjlighet att få uppleva den världsvida kyrkan!