Ungdommar pysslar. På bordet finns bland annat trähästar, penslar, färg, glitter och sax.
Foto: Västerås stift

Tusses signerade dalahäst och tröjor auktioneras ut

Artisten Tusse Chiza har skänkt en egenmålad dalahäst och två signerade tröjor som auktioneras ut på Tradera till förmån för Act Svenska kyrkan. Intäkterna används för att lindra konsekvenserna av extrem fattigdom och hunger i spåren av coronapandemin.

Dalahästen som auktioneras ut målade Tusse när han deltog i Västerås stiftskonfirmanddag förra helgen.

– Det känns otroligt viktigt att vi alla försöker att förändra världen till det bättre. Den här auktionen är ett sätt att göra det på. Det viktigaste är att vi gör det tillsammans, säger Tusse Chiza.

Auktionen är en del av Act Svenska kyrkans insamlingskampanj – Fasteaktionen – i samarbete med auktionssajten Tradera. Förtjänsten går till arbetet för att bekämpa orättvisor i världen och de ökade behoven som uppstått under coronapandemin.

Det finns just nu över 130 auktionerar på Tradera till förmån för Act Svenska kyrkan. Flera biskopar och en mängd församlingar auktionerar ut föremål, tjänster och upplevelser - exempelvis auktionerar ärkebiskopens ut sin servis. Privatkonserter, enskilda visningar av kyrktorn och kyrkor, konst och en stor mängd hantverk är andra exempel på auktioner.

FAKTA
Under Fasteaktionen går alla gåvor till Act Svenska kyrkans arbete för varje människas rätt till ett värdigt liv. Kampanjen pågår varje år i sex veckor mellan Fastlagssöndagen och Palmsöndagen, i år från 14 februari till 28 mars.

Dalahäst målad och signerad av Tusse

Tröja signerad av Tusse