Från en av många protester i Libanon de senaste åren.
Foto: Beatrice Ériksson

Pris till Act Svenska kyrkans partner

Nyhet Publicerad

Hjältar som arbetar för social innovation och samhällsförändring är kärnan i organisationen Adyans verksamhet i Libanon, som nu prisas. Act Svenska kyrkan stödjer arbetet sedan många år i ett land där behoven just nu är stora.

Det är Fadi Daou från Adyan som har tilldelats The Elevate Prize, ett nyinrättat pris som delas ut av en stiftelse vid det amerikanska MIT-universitetet. Syftet är att hylla hjältar som arbetar för social innovation och samhällsförändring. Fadi Daou, som grundat organisationen Adyan tillsammans med Nayla Tabarra, är en av tio vinnare och den enda från Mellanöstern.  
- Vi är en stolt partner. Priset är ett  erkännande av Adyans arbete med att stärka individer till att utgöra positiva motkrafter i en tid och en värld som präglas av polarisering, säger Johanna Wassholm, Mellanösternexpert vid Act Svenska kyrkan.

 Svårt år för Libanon

En man pekar på en stor samling unga människor.
Glada pristagare från Adyan

Adyan skriver i sitt pressmeddelande att organisationen fortsätter att hylla mångfald och individuell frihet genom att väcka hjälten inom vanliga människor. Under det här särskilt svåra året för Libanon, med pågående pandemi och en explosion som dödade hundratals och raserade stora delar av Beirut, blir priset ett tecken på hopp och motståndskraft, inte minst för unga människor över hela Mellanöstern.  

-Att vinna ett pris representerar för mig bilden av att nå toppen av ett berg. Därifrån kan jag se vägen som ligger framför oss och som jag fortfarande måste vandra. Jag kan också se alla andra berg som jag har kvar att bestiga, säger Fadi Daou.  
 
FAKTA

Adyan Foundation är ett dialoginstitut som verkar för inkluderande samhällen i hela Mellanöstern och som arbetar inom områden som media, utbildning och interkulturell och interreligiösa dialog. Verksamheten sträcker sig från dialog mellan religiösa ledare och utbildning av journalister till motverkande av våldsbejakande extremism på nätet. Act Svenska kyrkan stödjer Adyan sedan 2016.