Barn sitter och skriver bokstäver
Foto: Magdalena Vogt

Mänskliga rättigheter

Act Svenska kyrkan arbetar för att människor själva ska kunna försvara sina rättigheter. Vi kämpar mot diskriminering som drabbar kvinnor och flickor, och vi arbetar med konflikthantering, försoning och för fred. Var med du också!

Ge en gåva där det bäst behövs just nu

På grund av den rådande coronapandemin anpassar Act Svenska kyrkan sin verksamhet för att bäst kunna möta de behov som uppstår. Vi står i ständig kontakt med våra partner för att se till att vårt stöd använts på bästa sätt, både långsiktigt och akut. För att säkerställa att din gåva kan användas så snabbt som möjligt och möta de eskalerande behov som uppstått under pandemin, önskar vi fler gåvor som inte är öronmärkta. När du ger en gåva som inte är öronmärkt är du med och stöttar de insatser som vi tillsammans med våra partner bedömer som mest effektiva i denna speciella tid.

Tack för din gåva!

Barn som lever på gatan i Filippinerna får mat, husrum och utbildning

Ingen ska behöva leva på gatan. Allra minst barn. I Manilla är hot, våld och sexuella övergrepp vanligt, likaså drogmissbruk. Act Svenska kyrkan stöder lokala organisationer som ger barnen mat, husrum och utbildning.

Ge kvinnor i Indien större möjlighet att påverka sina liv

I slumområdena i östra Indien är kvinnor och flickor ofta hårt utsatta av våld och diskriminering. Din gåva bidrar till att kvinnor kan organisera sig, stärka varandra och förändra sin situation.