#GivingTuesday

Tillsammans kan vi jaga förändring istället för rabatter. Förra året spenderade svenskarna 6,7 miljarder kronor på Black Friday. Det är många nollor det. I år uppmuntrar vi alla att istället investera i förändring, till ordinarie pris; noll procents rabatt. Var med i kampen för alla människors rätt till ett värdigt liv.

2018 handlade drygt var tredje svensk något under Black Friday och totalt shoppade svenskarna för 6,7 miljarder kronor. 6 700 000 000 kronor… Låt oss då jämföra med andra siffror…

Idag är fler än 70 miljoner människor på flykt. Fler än 30 000 flickor gifts bort, varje dag. Fler än 10 000 flickor könsstympas, varje dag. Fler än 780 miljoner människor kan inte läsa och skriva; 2/3 av dem är flickor och kvinnor. Dina pengar kan göra skillnad i så många av våra medmänniskors liv.

Hjälp oss skapa konkret förändring

Dela vår insamling på Facebook och ge ett bidrag så skapar vi en hållbar och konkret förändring tillsammans. Vårt första mål är 40 000 kr som motsvarar skolgång för 100 elever i ett flyktingläger i Myanmar under ett läsår. När vi når det första målet siktar vi mot nästa mål tillsammans!

Vår Giving Tuesday-insamling är en del av Act Svenska kyrkans Julinsamling 2019. Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser och projekt över hela världen för att stärka flickor och kvinnors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv. Tillsammans tar vi ställning mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Var med i kampen för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Gåvorna används där behoven är störst. Ge din gåva Facebook eller swisha till 900 1223.

#MyGivingStory

På #GivingTuesday vill vi se exempel på ert engagemang. #MyGivingStory är det globala samlingsnamnet för aktiviteten där du som privatperson berättar om ditt engagemang och delar detta på sociala medier.

Ett exempel på vad ni kan göra är en film eller ett porträttfoto där ni svarar på följande eller någon av följande frågor:

• Varför ger du (av din tid, dina pengar och din energi)?
  • Varför engagerar du dig (för någon speciell fråga)?
  • Brinner du får något speciellt projekt eller dylikt?
  • Varför tycker du att det är viktigt att engagera sig?​

Kom ihåg att märka era inlägg med #actsvenskakyrkan och #givingtuesday eller tagga Act Svenska kyrkan så kan vi se hur många vi är som gör skillnad.