Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Konfirmandledare i Älvsborgs församling

Minns du din konfirmandtid som något riktigt roligt? Ett tillfälle att träffa nya kompisar, lära sig något nytt och ha kul. Vill du uppleva det igen, eller kanske hjälpa till och ge andra samma upplevelse? Då ska du bli konfirmandledare.

Som ledare är din uppgift att finnas i gruppen och se till att alla har det bra.  Som ledare kan du även leda lekar och övningar med konfirmanderna, om du vill. Dina upppgifter anpassas efter vad du vill göra och du får utvecklas i din egen takt. Man är alltid flera ledare i en konfirmandgrupp för att stödja och hjälpa varandra. Du får åka på ledareutbildningar och träffa andra konfirmandledare från andra församlingar.

I församlingen arbetar ett trettiotal unga konfirmandledare. De är ledare i de olika konfirmandgrupperna och ingår också i ett sammanhang av unga ledare i församlingen.

Församlingen erbjuder förutom ledarutbildning, handledning och inspiration. Du får föja med på läger och vara med på träffar gratis.
Att ha varit ledare eller fadder är en bra erfarenhet som gör att du utvecklas.

Om du är nyfiken får du jättegärna höra av dig till oss.

Karin  Bergenheim

Karin Bergenheim