Foto: Amanda Holmblad

Diakoni i Tynnereds församling

Du är alltid välkommen att vända dig till Tynnereds församling och kyrkan för att söka stöd - i livskris såväl som i vardagsbekymmer. Måndagar klockan 10.00-12.00 har vi diakonimottagning i Tynnereds kyrka (smittsäkert med hänsyn till rådande restriktioner).

Diakoni

Diakoni är att tjäna och ha omsorg om medmänniskan. Diakonins mål ska vara att inspirera till diakonalt arbete och skapa platser där alla kan mötas i ögonhöjd. Det innebär att möta människor i livets olika sammanhang och särskilt i utsatta livssituationer.

Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag.

Gal 6:2

DIAKONIMOTTAGNING

måndagar 10.00-12.00 i Tynnereds kyrka

På diakonimottagningen får du träffa någon av våra diakoner. Här kan du som lever i en utsatt livssituation få råd och stöd. Gällande t.ex. ekonomiska frågor, sociala frågor. Eller kanske vill du bara prata med någon om din livssituation.

Vi välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Ingen tidsbokning behövs.

Du hittar mottagningen vid expeditionen, Turkosgatan 1.

Diakoner

Behöver du någon att prata med?

Ensamheten kan kännas påträngande och smärtsam. Tystnaden kan nästan eka i vår tillvaro av pandemirestriktioner. Oro och ängslan över både nära och kära, men också över ekonomi och praktiska göromål, kan kännas tyngande. Då kan det vara skönt att få prata med någon, att få sätta ord på sina känslor och tankar. Kanske har du ett problem du behöver lyfta, eller så vill du bara att någon ringer och frågar hur du mår?

Vi finns här för dig. Du kan boka samtal med präst eller diakon, antingen på plats i ett stort rum där vi kan hålla goda avstånd eller via telefon. Se kontaktlistan nedan för direktkontakt, eller ring expeditionen för att komma vidare.

Vill du engagera dig ideellt?

Kanske du har något du vill skänka, eller så vill du engagera dig med din tid i någon verksamhet. Hör av dig till diakonerna!

Västra Frölunda pastorat - fem församlingar, elva kyrkor.