Foto: Ulrika Robsarve/Ikon

Bröllop/Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Västra Frölunda kyrka stängd för renovering - församlingssalen gudstjänstlokal under denna tid

Västra Frölunda kyrka kommer genomgå en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 till 2021-04-30. Gudstjänster, veckomässor samt morgon- och middagsböner kommer att firas i församlingssalen.

Kontakta gärna expeditionen på 031-731 64 50 vid frågor. 

Information gällande vigsel med anledning av Coronaviruset

Nu är inte tid för stora samlingar eller fester - men vigas kan man göra ändå!
Tänk på att:

  • För att en kyrklig vigsel ska äga rum krävs endast att paret, två vittnen, samt prästen är närvarande.
  • En vigselgudstjänst kan ske med minst fem personer, men max 8 personer (exklusive medverkande personal) med rådande restriktioner (uppdaterat november 2020) och när så begränsningar upphävs, kan bön över ingånget äktenskap i kyrkorummet erbjudas. Då kan även släkt och vänner inbjudas till fest efteråt.
  •  En vigsel kan ske i ett kyrkorum, eller på annan plats, så som utomhus, i hemmet, eller på sjukhus.
  • Vill man så kan man inkludera icke närvarande vänner och familj via till exempel Facetime eller Skype. Församlingarna stöttar så gott det går med teknisk support och tillgång till wifi.

Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar.

ETT VÄLSIGNAT BRÖLLOP

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

OBS! Hösten och vintern 2020 kommer Västra Frölunda kyrka vara stängd för renovering. Under tiden hänvisar vi till pastoratets andra kyrka. Mer information kommer...

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning 

Telefon: 031-731 64 50
Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30. 
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om särskild kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig. 

Renovering av Västra Frölunda kyrka 
Västra Frölunda kyrka genomgår en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 till 2021-04-30. Istället hänvisar vi till församlingssalen under denna period.​

 

Så behandlar vi dina personuppgifter

Ingrid Svensson

Ingrid Svensson

Västra Frölunda pastorat

Församlingsherde i Västra Frölunda församling