Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Västra Frölunda kyrka stängd för renovering

Västra Frölunda kyrka kommer genomgå en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 till 2021-03-31. Gudstjänster, veckomässor samt morgon- och middagsböner kommer att firas i församlingssalen.

Kontakta gärna expeditionen på 031-731 64 50 vid frågor.

Information gällande begravning med anledning av Coronaviruset

Begravningsgudstjänsten fyller i egenskap av att vara en rit ett avgörande behov för sorgeprocessen, men nu är inte tid för stora samlingar med mycket folk. Vi vill ändå uppmuntra till att hålla begravning för den avlidne, på det sätt som är möjligt.

Tänk på möjligheten att:

• Begravningsgudstjänsten kan firas utomhus på kyrkogården.
  • Begravningsgudstjänst med urna kan hållas. Om de närstående önskar kan begravning med urna ske upp till ett år senare.
  • Vill man så kan man inkludera icke närvarande anhöriga via till exempel Facetime eller Skype. Församlingarna stöttar så gott det går med teknisk support och tillgång till wifi.

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar. Mer information om begravning i coronatider finns här.

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30.
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om särskild kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Renovering av Västra Frölunda kyrka
Västra Frölunda kyrka kommer genomgå en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 – 2021-03-31. Gudstjänster, veckomässor samt morgon- och middagsböner kommer att firas iförsamlingssalen".

E-post för personuppgiftsfrågor: Personuppgifter Västra Frölunda pastorat

Ingrid Svensson