Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Information gällande begravning med anledning av Coronaviruset

Begravningsgudstjänsten fyller i egenskap av att vara en rit ett avgörande behov för sorgeprocessen, men nu är inte tid för stora samlingar med mycket folk. Vi vill ändå uppmuntra till att hålla begravning för den avlidne, på det sätt som är möjligt.

Tänk på möjligheten att:

• Uppdatering 2020-11-23: Regeringen har beslutat att tillåta 20 personer (exklusive medverkande) på begravningar tills vidare. Detta som undantag till rådande 8 personers regel.
  • Begravningsgudstjänsten kan ske i kyrkan eller utomhus på kyrkogården.
  • Begravningsgudstjänst med kista eller urna kan hållas. Om de närstående önskar kan begravning med urna ske upp till ett år senare.
  • Vill man så kan man inkludera icke närvarande anhöriga via till exempel Facetime eller Skype. Församlingarna stöttar så gott det går med teknisk support och tillgång till wifi.

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar. Mer information om begravning i coronatider finns här.

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30.
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om särskild kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Renovering av Västra Frölunda kyrka
Västra Frölunda kyrka genomgår en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 till 2021-04-30. Istället hänvisar vi till församlingssalen under denna period.​

Så behandlar vi dina personuppgifter

Åsa  Markung