Foto: Thomas Johansson, Vinnalt foto

Musik och körer i Mariakyrkan

I Mariakyrkan finns körer för både stora och små.

Nu är barnkörerna igång igen! 

Till en början bedrivs grupperna i begränsad omfattning.
Vi följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens och regionens information löpande.

Maria kyrkokör är fortsatt pausad

 

 

MARIA KYRKOKÖR 
Blandad vuxenkör
Övningsdag: Torsdag 19.00-21.00. 
Ledare: Jessica Agbrant

 Maria kyrkokör är en fyrstämmig blandad kör som grundades 1986 när Mariakyrkan byggdes och består idag av 30 korister som leds sedan 2009 av Jessica Nylander.

Vi är en ganska scenisk kör som lägger tyngdpunkt på mötet med dem som lyssnar. Att beröra är viktigt! Repertoaren är varierande, från traditionell körmusik till  visa, folkmusik, pop, musikal och klassiskt. Men gospelmusiken har en egen plats i våra hjärtan, så full av glädje och energi.

En gång i månaden ungefär, sjunger vi i Mariakyrkans olika gudstjänster eller konserter och naturligtvis vid de stora högtiderna. Temagudstjänster eller konserter som ex Beatlesmässan och Julgospel är extra roligt.

Vi åker gärna på körresor emellanåt, senast var vi i Prag 2018.

 

 

CORALLERNA
Övningsdag: torsdag 14.30-15.15. 
Ledare: Jessica Agbrant

En stor härlig kör för barn i åk 1-2. De yngsta körsångarna har ofta den mest spontana glädjen och kan lära sig nya sånger väldigt lätt. Den lekfulla vägen är ett pedagogiskt sätt att upptäcka musiken och vi tar gärna hjälp av rörelse eller koreografi vid inlärning och framträdande.

Kören sjunger i familjegudstjänster och After Work-gudstjänster. Luciakonsert och julkonsert är extra festligt att se fram emot. Även det årliga körlägret på Gullbrannagården tillhör en av höjdpunkterna för barnen.


BLESSING 
Ålder åk 3-5
Övningsdag: torsdag 15.30-16.15. 
Ledare: Jessica Agbrant

I denna kören, åk 3-5 kan man fortsätta efter Corallerna (eller börja som ny så klart). Vi höjer ribban något i repertoaren och sjunger ibland på engelska eller i kanon/ diskantstämma. Man får också prova på solosång vid olika framträdande om man vill, när kören medverkar vid familjegudstjänster / konserter / after-workgudstjänster. Även Blessing deltar såklart i luciatåg, julkonsert och körläger som vi ser fram emot mycket.

 

Kontakt

Jessica Agbrant, körledare
tel: 035-17 97 42
e-post: jessica.agbrant@svenskakyrkan.se