Other languages with Google Translate

Musik och körer i Mariakyrkan

I Mariakyrkan finns körer för både stora och små.

MARIA KYRKOKÖR
Blandad vuxenkör
Övningsdag: Torsdag 19.00-21.00
Ledare: Jessica Nylander

Kören grundades 1986 när Mariakyrkan byggdes och består idag av 30 korister.
Vi är en ganska scenisk kör som lägger tyngdpunkt på mötet med dem som lyssnar. Att beröra är viktigt! Repertoaren är varierande, från traditionell körmusik till gospel, visa, folkmusik, pop och klassiskt.

En gång i månaden ungefär sjunger vi i Mariakyrkans olika gudstjänster eller konserter, naturligtvis vid de stora högtiderna.

Utlandsresor
2010 Berlin
2014 Dublin
2016 Palma

CORALLERNA
Ålder åk 1-2
Övningsdag: torsdag 14.30-15.15
Ledare: Jessica Nylander

Mariakyrkans yngsta kör, som med stor entusiasm upptäcker körmusikens glädje.
Vi använder oss gärna av rörelser och annat för att förstärka sångerna. Ca 15 deltagare. Corallerna medverkar vid familjegudstjänster och konserter oftast i Mariakyrkan. Körlägret tillhör en av våra höjdpunkter under året.

BLESSING
Ålder åk 3-5
Övningsdag: torsdag 15.30-16.15
Ledare: Jessica Nylander

Här träffas 15 barn varje vecka och sjunger tillsammans. Vi börjar känna på stämsång och ibland någon låt på engelska. Man måste inte ha någon körvana. Blessing medverkar vid familjegudstjänster och konserter oftast i Mariakyrkan. Körlägret tillhör en av våra höjdpunkter under året.

Körerna framträder vid familjegudstjänster och andra gudstjänster. Två gånger per termin har alla barn- och ungdomsgrupper en After work-gudstjänst; en temagudstjänst mitt i veckan. Dessutom brukar körerna framföra musikal, ha Luciatåg m.m.

Jessica Nylander, körledare
tel: 035-17 97 42