Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Södra Vings pastorat Besöksadress: Kyrkans Hus, Boråsvägen 5, 52374 HÖKERUM Postadress: S Vings pastorsexp, Boråsvägen 5, 52374 HÖKERUM Telefon:+46(321)531140 E-post till Södra Vings pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Möne kyrka

Det är Möne kyrka som skymtar på kullen i landskapet i vår webbplats överkant - komplett med blå himmel, solgula maskrosor och betande kor. Den kyrka som idag står på Möne kyrkogård är den tredje i ordningen, vad vi vet i varje fall. Kyrka nummer två i ordningen brann på sitt hundrade år, natten till påskdagen, ner till grunden. Det är anledningen till att där idag står en mycket typisk femtiotals-kyrka som många håller som favorit just därför.

Med sitt smäckra och ovanligt nog söderställda torn ger Möne kyrka ett slankt och svalt intryck. Från kyrkkullen sägs man vid klart väder kunna ana hela 14 stycken kyrktorn vid horisonten. Om det är sant eller inte förtar inte känslan av frid som infinner sig på den härliga kyrkkullen. I foldern om Möne kyrka kan ni läsa mer om gamla tiders kyrkogårdar, en originell före detta präst i Möne och inte minst – mönekragen, det osannolika guldsmycket!

Samtliga foldrar över Södra vings Pastorats kyrkor är rika på fotografier, ortsnära historier och spännande detaljer ifrån de speciella, symbolrika och laddade byggnader som våra sockenkyrkor är.

Beskrivning av Möne kyrka