Nässjö pastorat

Nässjö pastorat Besöksadress: Mariagatan 20, 57132 NÄSSJÖ Telefon: +46(380)76400 E-post till Nässjö pastorat

Lediga jobb i Nässjö pastorat

* * *

Almesåkra, Barkeryd-Forserum, Bringetofta, Malmbäck, Norra Sandsjö och Nässjö församlingar. Tillsammans bildar dessa sex församlingar Nässjö pastorat. Pastoratet i sin tur är uppdelat i tre kyrkcentrar; Nässjö, Bodafors och Forserum.

I pastoratet bor ca 26500 invånare (i kommunen ca 29000), varav ca 19000 kyrkotillhöriga. Här finns 11 kyrkor, 1 begravningskapell, 10 kyrkogårdar, ett flertal församlingshem och andra lokaler, samt krematorium. I pastoratet jobbar cirka 60 anställda, varav sju är prästtjänster.

Nässjö har utmärkta kommunikationer, en bostadsmarknad med stort utbud samt goda möjligheter till arbete för medföljande i staden eller i grannkommunerna. Det ligger centralt i småländska höglandet med närhet till tre högskoleorter, Jönköping, Linköping och Växjö.

* * *

För närvarande har vi inga lediga tjänster.