Lediga jobb i Nässjö pastorat

Är du vår nästa kollega?

* * *

Almesåkra, Barkeryd-Forserum, Bringetofta, Malmbäck, Norra Sandsjö och Nässjö församlingar. Tillsammans bildar dessa sex församlingar Nässjö pastorat.

I pastoratet bor ca 26500 invånare (i kommunen ca 30000), varav ca 19000 kyrkotillhöriga. Tillsammans är vi mellan 60-70 anställda på olika platser i pastoratet.

Pastoratet har elva kyrkor, ett begravningskapell, 10 kyrkogårdar, ett flertal församlingshem och andra lokaler, samt ett krematorium. I pastoratet finns både stad och landsbygd, ett rikt förenings- och hembygdsliv, mångkulturella miljöer och en rik och levande ekumenik där många olika samfund samverkar.

Här finns goda kommunikationer, vacker natur , en god bostadsmarknad  och flera grund- och gymnasieskolor. Nässjö pastorat är centralt placerat på småländska höglandet med närhet till tre högskolor i Jönköping, Linköping och Växjö.

* * *

Vi söker dig, präst, som vill jobba på Småländska höglandet.
Just nu har vi har flera lediga komministertjänster här i Nässjö pastorat. Kontakta vår kyrkoherde Krister J Clifford, på telefon 0380-76405, så berättar han mer.