Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Skåne och Blekinge. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Lunds stift finns i dag 169 församlingar. Biskopen i Lunds stift är Johan Tyrberg.

Har du tid? lyder den fyndiga titeln på årets nyskrivna kyrkospel med premiär den 7 augusti. Vad händer i nuet och i vår omvärld? Lär vi oss av det förflutna eller upprepar vi misstagen? Hur påverkar glappet som finns mellan generationer? Det är några frågor som dramat i Lunds domkyrka lyfter.

Sommarens kyrkospel tar tempen på temat tid

Hur kan man hitta vägar till en rättvis fred i Israel/Palestina? Under en veckas läger har 40-talet fredsarbetare och internationellt engagerade samlats i Kullabygden kring den frågan.

Kairos Palestinaläger ”Bojkott ett sätt att uppnå förändring”

Den 31 oktober 2016 kommer påven Franciskus till Lund. Det historiska besöket görs med anledning av att katoliker och lutheraner tillsammans uppmärksammar 500-årsminnet av reformationen.

Påven Franciskus kommer till Lund

För att ta ut en färdriktning, nå mål, samla människor, skapa en gemensam grund och inspirera behövs visioner. Möt biskop Johan i ett samtal om Lunds stifts vision Bottna i nåden Skapa i världen.

Biskop Johan om Lunds stifts vision: "En bra ledstjärna för stiftet"

Här hittar du kontaktuppgifter till all personal vid Lunds stiftskansli. Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret, eller kyrkåret. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.

Kyrkoårets bibeltexter

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Någon att prata med