Kungsbacka-Hanhals församling söker arbetsledande diakon

Kom och jobba i kyrkan som öppnar dörrarna mot torget. Då nuvarande tjänsteinnehavare går i pension söker Svenska kyrkan i Kungsbacka-Hanhals arbetsledande diakon 100%.

Kungsbacka kommun är en av landets mest expansiva, och i Kungsbacka-Hanhals församling bor det ungefär 14 500 människor. Till centrala Göteborg finns goda förbindelser, drygt 20 minuter med pendeltåg och 25 minuter med bil. Svenska kyrkan i Kungsbacka-Hanhals vill vara en mötesplats för människor som söker gemenskap och som längtar efter Gud. Vår församling ska vara öppen och inkludera alla människor och vi värdesätter ett stort samhällsengagemang. Så som Kungsbacka kyrka är placerad mitt i centrum, vill vi att kyrkan ska vara i människors liv. 

Som diakon hos oss:


ÄR DU ARBETSLEDARE FÖR FÖRSAMLINGENS DIAKONER och PEDAGOGER

Som arbetsledande diakon är du chef för församlingens diakoner, pedagoger samt personalen på mötesplats Spira. I arbetslaget finns också en diakontjänst som arbetar 50 % på Kungsbacka sjukhus. Du ingår i ledningsgrupp i nära samarbete med kyrkoherde och de andra verksamhetscheferna.

FORTSÄTTER DU UTVECKLA VÅR DIAKONALA MÖTESPLATS
Församlingen har diakonala mötesplatser runt om i församlingen och i anslutning till kyrkan på torget har församlingen sin mötesplats Spira. I samklang med det omgivande samhället vill vi fortsätta utveckla dessa mötesplatser till platser där människor möts till samtal och gemenskap. 

ANSVARAR DU FÖR ARBETET MED IDEELLA
Du ansvarar för att utveckla arbetet med församlingens ideella medarbetare, fördjupa befintliga kontakter och skapa nya. 

ÄR DU MED OCH LEDER FÖRSAMLINGENS PEDAGOGISKA ARBETE
Du arbetsleder församlingens pedagoger och tillsammans med dom så är du med och driver och utvecklar församlingens pedagogiska verksamhet för barn och unga.

VI SÖKER dig som är vigd till diakon i Svenska kyrkan och som reflekterar över det diakonala uppdragets innebörd. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp samt att driva projekt/verksamhet. Du har lätt för att samarbeta och är duktig på att knyta kontakter. 

Vi vill att du har erfarenhet av ledarskap och gärna någon form av ledarskapsutbildning. 

Du har hela församlingen som arbetsfält så körkort är meriterande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 7 februari 2023 till kungsbacka-hanhals.forsamling@svenskakyrkan.se

Frågor? 

Kontakta kyrkoherde Christofer Rogestedt, 0730-56 98 42
Nuvarande verksamhetschef Pia Blomqvist, 0767-98 53 16

Fackliga ombud: 
Vision, Carola Björkman, carola.bjorkman@fv.vision.se 
KyrkA, Ib Pihlblad, tel. 070 306 66 44
KMR, Kerstin Odeberg, tel 0300-43 11 09