Kungsbacka-Hanhals församling

Välkommen till Kungsbacka-Hanhals församling! Nära Gud - nära livet.

Våffelcafé i gammal prästgård. Här serveras kaffe och våfflor varje torsdag på sommaren.

Förmiddagskaffe utomhus

Kom och drick en kopp tillsammans med oss ute i friska luften. Måndagar och onsdagar 10:00-12:00 Stortorget, utanför Kungsbacka kyrka. OBS! Stängt 5 och 7 juli. Tisdagar 10:00-12:00 utanför S:ta Gertruds kyrka, Blåklintsvägen 18. OBS! Stängt 6 juli. Torsdagar 10:00-12:00 utanför Hanhals församlingshem, Natanaels väg 17, Fjärås.

Vandring med Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett vackert armband – och ett radband med en pärla för varje tillfälle. Vill du veta mer om livets pärlor och vad de kan betyda för dig och ditt liv? Nu kan du i lugn och ro bekanta dig med pärlorna vid olika stationer i Kungsbacka kyrka. Varje pärla har också sin egen sida med beskrivning, inspelade reflektioner och musik av församlingens körer. Välkommen att göra en vandring med Frälsarkransen – i Kungsbacka kyrka eller direkt här på hemsidan.

Marknadsmusik - En stund på jorden

Fredag 6 augusti 12:15 i Kungsbacka kyrka. Ett sommarprogram fyllt med musik för fiol och sång med Annie Gunnarsson och Amelie Evmark.

Sommarmusik

I augusti bjuder vi in till fyra tillfällen med sommarmusik i Kungsbacka kyrka.

Öppen kyrka - välkommen in!

Här kan du få titta runt i kyrkan, sitta ned en stund, be en bön och tända ljus. Tack för att du visar hänsyn och respekterar maxantalet på åtta personer samtidigt inne i kyrkan.

Öppen kyrka - Kungsbacka kyrka

Kungsbacka kyrka är öppen måndag och onsdag 10:00-12:00.

Öppen kyrka - Hanhals kyrka

Hanhals kyrka är öppen torsdagar 10:00-12:00.

Öppen kyrka - S:ta Gertruds kyrka

S:ta Gertruds kyrka är öppen tisdagar 10:00-12:00.

Vi sänder gudstjänster live på Youtube

Tillsvidare sänder vi söndagarnas gudstjänster från Kungsbacka kyrka 11:00 på Youtube. Det går också bra att titta i efterhand. Inget konto behövs för att öppna länken. Väl mött i gudstjänsten!

Klicka här för att komma till de livesända gudstjänsterna.

Skrivelse från kyrkorådet om coronapandemin

Livets högtider:

Stöd och omsorg:

Information från Kyrkogårdsförvaltningen:

Miljö och hållbarhet:

Tankar inför helgen och poddar:

Bibelstudiepodden

I Bibelstudiepodden läser och samtalar vi om Bibeln. Podden leds av mig, Fredrik Borglin, vikarierande präst i Kungsbacka-Hanhals församling. I varje avsnitt läser vi ett kapitel ur Bibeln, och i varje avsnitt finns en gäst med i samtalet. Välkommen att dyka ner i Bibeln tillsammans med mig och mina gäster.

Psalmpodden

Vad är en psalm egentligen? Markus och Victor, tillsammans med gäster, spelar psalmer såsom de själva hör eller önskar höra dem. Ibland blir det som ett ledmotiv för en westernfilm, ibland som en dalakoral, kanske till och med som en syntdoftande ”Forever Young-slagdänga”. Ibland kanske det låter precis som man förväntar sig. De pratar om musiken som många gånger fungerar som livets soundtrack.

Tomatplantor i motljus.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Varje träd, varje tomatplanta, kräver sitt. God jord, vatten, näring, värme och den omsorgen som ger chans till växt och liv. Det är en god liknelse att se sitt eget liv igenom. Läs Tankar inför helgen av prästen Catharina Carlsson.

Flicka håller i sin mobil och bibel.

Digital pilgrimsvandring

Telefonen bär vi alltid med oss. Har du tänkt på att den kan vara din bönbok?

Vardagsro-podden

Vardagsropodden nr 214 ”Stilla kommer kvällen”. En tidigare favoritpod i ny tappning - 10 minuter andakt och sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Bönepodden

Slappna av och ta en paus i stressen runt omkring dig. Lyssna till Bönepodden och få tid för dig själv och din egen reflektion. Avsnittens innehåll kopplas oftast till veckans tema som finns i våra gudstjänster. Du behöver inte ha någon förkunskap för att lyssna till podden, men den kan ge en extra dimension om du till exempel besöker en helggudstjänst.

Appar, tidningen Kyrkfönstret och sociala medier

Kyrkor och kapell: