Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon:+46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

31 mars kl 18.00

”För livets skull”

Medverkande:

Nicodemuskören

Mixkören

Mats Andén, klarinett

Rolf Johansson, tvärflöjt

Jan H Börjesson, piano / orgel

Marita Aronsson, dirigent

Svenska kyrkans internationella grupp

Ur repertoaren:

Per Harling För livets skull

Lennart Jakobsson Kom nära mej

Niklas Strömstedt, Lasse Lindbom Tänd ett ljus

Bengt Eriksson Störst är kärleken

Peter Hallström, Lasse Andersson, Björn Skifs Håll mitt hjärta

Georg Riedel, Barbro Lindgren Vi är blommor

I årets fastekampanj vill man inom Svenska kyrkans internationella arbete åter lyfta sitt psykosociala arbete inom det humanitära arbetet.

Årets fastekampanj ”handlar om att visa vad det är som gör att människor kan gå från att överleva till att leva – från att få tillgång till det basala, som mat och vatten, till att få kraft till att komma tillbaka till ett normalt liv.”

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det finns alltid något man kan bidra med. Det farligaste är likgiltigheten.” / Jan Eliasson

Därför vill vi, i Kalmar domkyrkoförsamling, försöka hjälpa till genom att anordna en välgörenhetskonsert!

”För livets skull ska sanningen bli synlig. För livets skull ska längtans frön slå rot. För livets skull ska fredens väg bli tydlig för dem som vågar gå för livets skull.

För livets skull ger marken ännu gröda. För livets skull bär jorden ännu kraft. För livets skull ska alla få sin föda ur denna jord vi fått – för livets skull.” / Sv ps 788: 1-2

Välkommen till en konsert ”För livets skull” hälsar Marita Aronsson och Svenska kyrkans internationella grupp.

Musiken i den söndagliga huvudgudstjänsten står i centrum för oss i Kalmar domkyrka. Förutom våra fem körer och Domkyrkans Brasskvintett, medverkar ofta också solister och instrumentalister, allt för att göra våra gudstjänster fyllda av musik.

Förutom musik vid söndagens huvudgudstjänst firas regelbundet musikgudstjänster/konserter (”Musik i Katedralen”), Taizégudstjänster och Sinnesrogudstjänster där körer eller solister alltid deltar.

Varje onsdag kl.12.00 – 12.20 framförs ”Lunchmusik”. Ofta är det kyrkans orglar som ljuder, men ibland förekommer också sång och annan instrumentalmusik.

Under veckans övriga lunchandakter och veckomässor medverkar oftast någon av domkyrkans musiker med orgelmusik.

Läs mer om våra musikprogram längre ner på sidan.

Med bästa musikhälsningar från
Jan H Börjesson, organist i Domkyrkan och
Marita Aronsson, kantor i Domkyrkan.