Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon: +46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

17 januari kl 18.00

Marinens musikkår

Medverkande:

Marinens Musikkår, Karlskrona

Dirigent: Fredrik Burstedt

Ett kärt återbesök blir det när Marinens Musikkår gästar Kalmar Domkyrka i början av året. Med ett program väl anpassat till domkyrkans mäktiga akustik kommer
de trettio musikerna fylla kyrkan av underbara klanger. Marinens Musikkår är en av Försvarsmaktens tre professionella musikkårer som varje år genomför över hundra framträdanden genom medverkan vid officiella statsbesök, kungliga audienser, högvakter, förbandsspelningar, tattooer och konserter.

Kvällens dirigent är Fredrik Burstedt som både är en fantastisk violinist, han är sedan 2001 förste konsertmästare i Helsingborgs Symfoniorkester, tillika framstående dirigent.

Med sin gedigna kunskap om orkesterns organism har Fredrik under de senaste åren etablerat sig som en återkommande gäst hos flera av de namnkunniga nordiska orkestrarna och vid denna konsert har vi glädjen att se honom dirigera Karlskronas stolthet Marinens Musikkår!

Konsertlängd: ca 1 h 15 min

20 januari kl 18.00

Winterreise

Program:

Winterreise – Franz Schubert

Medverkande:

Tristan Hambleton, baryton

Karin Birgersson, piano

Tristan Hambleton, basbaryton, har sina rötter i den stora engelska körtraditionen. Som gossopran sjöng han i St Paul´s Cathedral Choir och sedan som bas i St John's College Choir i Cambridge. Efter diplomutbildning vid Royal Academy of Music, är han nu verksam som operasångare med engagemang vid bland annat Glyndebourne, Covent Garden och Cardiff Opera House.

Karin Birgersson, piano, är verksam som kammarmusiker, orkesterpianist och solist. Under det senaste året har hon haft återkommande uppdrag för Göteborgs Symfoniker, Jönköpings Sinfonietta och Göteborgsoperan samt spelat in för Sveriges Radio.

Tristan och Karin inledde sitt samarbete då de båda studerade vid Royal Academy of Music i London. Duon firar fem år som musikaliska partners genom att ta sig an ett av musikhistoriens mest ikoniska verk; Schuberts Winterreise.

Musiken i den söndagliga huvudgudstjänsten står i centrum för oss i Kalmar domkyrka. Förutom våra fem körer och Domkyrkans Brasskvintett, medverkar ofta också solister och instrumentalister, allt för att göra våra gudstjänster fyllda av musik.

Förutom musik vid söndagens huvudgudstjänst firas regelbundet musikgudstjänster/konserter (”Musik i Katedralen”), Taizégudstjänster och Sinnesrogudstjänster där körer eller solister alltid deltar.

Varje onsdag kl.12.00 – 12.20 framförs ”Lunchmusik”. Ofta är det kyrkans orglar som ljuder, men ibland förekommer också sång och annan instrumentalmusik.

Under veckans övriga lunchandakter och veckomässor medverkar oftast någon av domkyrkans musiker med orgelmusik.

Läs mer om våra musikprogram längre ner på sidan.

Med bästa musikhälsningar från
Jan H Börjesson, organist i Domkyrkan och
Marita Aronsson, kantor i Domkyrkan.