Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon: +46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

Kalmar domkyrkas internationella arbete

En flicka är född

Varje dag föds flickor in i förtryck och orättvisor. Det kan vi inte acceptera. Flickor ska aldrig nekas, kränkas, hotas, utnyttjas eller tvingas – bara för att de är flickor.

Vi kan aldrig acceptera att flickor föds in i förtryck och orättvisor – bara för att de är flickor. Att fattigdom och normer gör att flickor får sämre möjligheter till utbildning, sjukvård eller försörjning. Att de utsätts för sexuellt våld eller könsstympning. Eller att flickor får äta sist och minst.
Det är en ständig kamp om liv och död, som vi måste ta tillsammans. I årets julkampanj har vi den stora möjligheten att tillsammans kämpa för att ingen flicka ska hotas, utnyttjas eller kränkas. För varje barn är skapad till Guds avbild och har samma värde – oavsett kön.

Att ge en gåva är att ge en annan människa ett hopp, en möjlighet och en framtid. Tack för din gåva!

Ge en gåva!
Pg 90 01 22-3
Bg 900-1223
Swish: 9001223
Sms:a ordet LJUS till 72905 så ger du 50 kr eller sms:a ordet TORKA till 72905 så ger du 100 kr
Inbetalning från utlandet:
SWIFT/BIC: NDEASESS IBAN: SE32 9500 0099 6042 0900

Hjälp Svenska kyrkan att hjälpa!

Tack för Ditt engagemang!

Internationella Gruppen
Domkyrkoförsamlingen

Gud vår Fader,
Påminn oss om vårt ansvar
I samhället och världen.
Ge oss vilja och förmåga
att verka för bröd och arbete åt alla,
för rättvisa, frihet och fred.
I Jesu namn.

Anita Karlsson