Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon:+46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

Kalmar domkyrkas boksällskap

VÄLKOMNA ATT VARA MED I KALMAR DOMKYRKAS BOKSÄLLSKAP
eller det mindre pretentiösa ”Vi som tycker om böcker” eller ”Veckans boktips”  Du som är intresserad och nyfiken att få lära lite mera om litteratur i dess olika former är välkommen att deltaga i ett antal enkla samlingar som kommer att äga rum under hösten här i Kalmar Domkyrkoförsamling.
Plats: Domkyrkan och Nicodemussalen. Fredagar kl.12.00-14.00

Boksällskapet inleds med andakt kl.12.00  i Domkyrkan. Därefter enkelt kyrkkaffe i Nicodemussalen och sedan presentation och samtal kring ett urval böcker eller föredrag/ bildvisning under väldigt enkla och trivsamma former.

Fredagen 20 sept, kl 12.00

”Karin Boye, en av 1900-talets

främsta poeter.”

Jan H Börjesson, domkyrkoorganist

Fredagen 4 okt, kl 12.00

”Bad och brunn - när man drack brunn i Nybro.”

Brunnsepoken började 1883 då det byggdes vackra träbyggnader för ”bad och välbefinnande”. Det järnhaltiga vattnet ansågs särskilt hälsosamt. . Det som finns kvar i dag är skogshyddan och vattenkiosken.

Johan Thelin, kyrkoherde emeritus.

Fredagen 18 okt, kl 12.00

”8 musikaliska bilder”

Anke Decker, flöjt

Christer Svensson, piano

Bengt Eklund, sång och gitarr

Fredagen 25 okt, kl 12 00

”Textilare på Kalmar läns hemslöjd - från Anna Stenros till Raine Navin.”

Agneta Gefors, hemslöjdskonsulent textil.

Fredagen 15 nov, kl 12.00

”Från Kalmar till Kobe”.

Berättelsen som Gaby Stenbergs mormor Kalmarflickan Ida Trotzig, fotograf, författare, etnolog och japonolog.”

Gunilla Petri, journalist.

Fredagen 29 nov, kl 12.00

”Vid Sveriges kristnande”

Peter Wänehag, kontraktsprost.

Fredagen 13 dec, kl 12.00

”Marskalk Mannerheim och maten. Vad sägs om hans förrätt Vorschmack som bland annat består av älgkött som mals tillsammans med salt sill?”

Peter Danielsson, antikvarie på Kalmar läns museum.

Christer Munther

Domkyrkokaplan