Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon: +46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

Kalmar domkyrkas boksällskap

VÄLKOMNA ATT VARA MED I KALMAR DOMKYRKAS BOKSÄLLSKAP
eller det mindre pretentiösa ”Vi som tycker om böcker” eller ”Veckans boktips”  Du som är intresserad och nyfiken att få lära lite mera om litteratur i dess olika former är välkommen att deltaga i ett antal enkla samlingar som kommer att äga rum under hösten här i Kalmar Domkyrkoförsamling.
Plats: Domkyrkan och Nicodemussalen. Fredagar kl.12.00-14.00

Boksällskapet inleds med andakt kl.12.00  i Domkyrkan. Därefter enkelt kyrkkaffe i Nicodemussalen och sedan presentation och samtal kring ett urval böcker eller föredrag/ bildvisning under väldigt enkla och trivsamma former.

FRED. 21 SEPT. kl. 12-14

” Maten i litteratur och musik”

Jan och Gärd Wickléus är två skickliga pedagoger som leder oss genom litteratur, och musik med maten som tema.

FRED. 5 OKT. kl.12-14

” Min rosenträdgård”

Trädgård och rosor i synnerhet är något som kan väcka något särskilt hos många människor. Er guide genom detta trädgårdsprogram är Christer Munther, domkyrkokaplan.

FRED. 19 OKT. kl. 12-14

”’Legenden Manne Hofvrén”.

Manne Hofréns namn kan man inte undgå om man är

intresserad av Kalmar stads historia. En verklig gigant i historieforskningen kring vår stad.

Anders Johansson, författare och fotograf .

FRED. 2 NOV. kl. 12-14

” Två generationer präster och poeter”

Christina Österstad kommer att berätta om två utav sina förfäder som har satt sina spår  på flera sätt, bl.a sin farfar  E.G.D. Björk , kyrkoherde i Gräsgård på Öland.

FRED. 10 NOV. kl. 12-14

” DOMKYRKANS SKATTER DEL II.”

Kalmar pastorats arkivarie Anke Decker har genom året hållit flera uppskattade föredrag om vår domkyrka. Denna dag blir en fortsättning för oss som vill lära oss mera om domkyrkans skatter..

FRED. 30 NOV. kl. 12-14

” MITT LIV I HONGKONG”

Anders Johansson, tidigare domkyrkokaplan, numera kyrkoherde i Förlösa kommer att visa bilder och tala om sin tid i utlandskyrkan.

Christer Munther

Domkyrkokaplan