Kalmar domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget i Kalmar, 39232 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39232 KALMAR Telefon:+46(480)12300 E-post till Kalmar domkyrkoförsamling

Kalmar domkyrkas boksällskap

VÄLKOMNA ATT VARA MED I KALMAR DOMKYRKAS BOKSÄLLSKAP
eller det mindre pretentiösa ”Vi som tycker om böcker” eller ”Veckans boktips”  Du som är intresserad och nyfiken att få lära lite mera om litteratur i dess olika former är välkommen att deltaga i ett antal enkla samlingar som kommer att äga rum under hösten här i Kalmar Domkyrkoförsamling.
Plats: Domkyrkan och Nicodemussalen. Fredagar kl.12.00-14.00

Boksällskapet inleds med andakt kl.12.00  i Domkyrkan. Därefter enkelt kyrkkaffe i Nicodemussalen och sedan presentation och samtal kring ett urval böcker eller föredrag/ bildvisning under väldigt enkla och trivsamma former.

Fredagen 29 nov, kl 12.00

”Vid Sveriges kristnande”

Peter Wänehag, kontraktsprost.

Fredagen 13 dec, kl 12.00

”Marskalk Mannerheim och maten. Vad sägs om hans förrätt Vorschmack som bland annat består av älgkött som mals tillsammans med salt sill?”

Peter Danielsson, antikvarie på Kalmar läns museum.

Christer Munther

Domkyrkokaplan