Meny

Konserter och körer

Bach och Buxtehude. Gospel och opera. Musikal och jazz. Vi har en stor blandning av musikaliska evenemang. Upplev det breda konsert- och körutbudet i Svenska kyrkan Helsingborg.

Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år. Gregoriansk sång, orgelstycken, stora körverk och psalmer skapar en bro mellan människa och Gud.

Här hittar du våra konserter. För de gospelmässor samt konserter som ingår i en serie (Tolvnollett, Baguettmusik, Orgelfantasi och Buxtebön) se kalendariet längre ner på sidan.

Lördag 26/9, 16:04, S:t Andreas kyrka. Fri entré
Medverkande: Karin Perry, sång, John Perry, saxofon, Erland Sjunnesson, piano.
Hav och skog, längtan och kärlek, vemod och hopp.
Texter och musik av bl.a. Evert Taube, Sting, Monica Zetterlund och Georg Riedel ömsint tolkade av en trio Helsingborgsmusiker förankrade i jazzen och lyriken.

Konsert i sensommartid 26/9

Lördag 26/9, 16:04, S:t Andreas kyrka. Fri entré Medverkande: Karin Perry, sång, John Perry, saxofon, Erland Sjunnesson, piano. Hav och skog, längtan och kärlek, vemod och hopp. Texter och musik av bl.a. Evert Taube, Sting, Monica Zetterlund och Georg Riedel ömsint tolkade av en trio Helsingborgsmusiker förankrade i jazzen och lyriken.

Söndag 4/10, 17:05, S:ta Maria kyrka. Fri entré. Konsertlängd: cirka 60 minuter.
På tillfälligt besök från en annan dimension. Personligt tolkad musik av Johann Sebastian Bach. Den varvas och vävs samman med meditationer och improvisationer.
Himmelska danser, fantastisk fantasi.
Toner från fugor försvinner flyktigt upp under valven.
Studsar, svävar, hänger.
Skuggor och klangmoln drar förbi.
Det är något mystiskt med musik. Och med Bach.
De som musicerar:
Kate Hearne, barockmusiker bördig från Irland, spelar både cello och blockflöjter.
Nils Tykesson, organist och tonsättare, spelar på orglar.

Bach och bortom 4/10

Söndag 4/10, 17:05, S:ta Maria kyrka. Fri entré. Konsertlängd: cirka 60 minuter. På tillfälligt besök från en annan dimension. Personligt tolkad musik av Johann Sebastian Bach. Den varvas och vävs samman med meditationer och improvisationer. Himmelska danser, fantastisk fantasi. Toner från fugor försvinner flyktigt upp under valven. Studsar, svävar, hänger. Skuggor och klangmoln drar förbi. Det är något mystiskt med musik. Och med Bach. De som musicerar: Kate Hearne, barockmusiker bördig från Irland, spelar både cello och blockflöjter. Nils Tykesson, organist och tonsättare, spelar på orglar.

George Chittenden, organist i Svenska kyrkan Helsingborg, spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.