Kvinnor i en kör ses bakifrån. Man ser tegelväggar och en strålkastare.
Foto: Josefine Sjöqvist

Här hittar du våra konserter. För gospelmässor se kalendariet längre ner på sidan.

Färgglad målad bild av olika instrument, noter, blommor och fjärilar. Känsla av akvarellmålning

Musikprogram våren 2023

Här kan du ladda ner vårens musikprogram som sträcker sig fram till 31 maj.

Guldglimmande orgelpipor.

Nyhetsbrev om konserter

Är du intresserad av att få regelbunden information om kommande konserter i Svenska kyrkan Helsingborg?

Musikalisk salong - Wilhelm Stenhammar 4/2

Lördag 4/2, 16:00, S:ta Anna kyrka, Johan Banérs gata 65. Fri entré. Medverkande: Annika Fransson, Carolina Tholander, Johan Sandberg och Stellan Dahlin, sång, Nils Tykesson, piano. En konsert med Bo Bergmans, Verner von Heidenstams och Johan Ludvig Runebergs dikter tonsatta av Wilhelm Stenhammar. Vi får bland annat lyssna till Flickan kom ifrån sin älsklings möte, Stjärnöga, Gammal Nederländare samt Jungfru blond och jungfru brunett.

Minns du sången? 5/2

Söndag 5/2, 16:00, Den Gode Herdens kyrka, Blåkullagatan 7. Fri entré. Medverkande: Kören Vox Mente, Swing and sweet, orkester, Annika Fransson, sång, Marianne Ivarsson, piano, sång och körledning. Att sjunga kända andliga sånger och psalmer tillsammans under temat Minns du sången? har genom åren blivit en omtyckt och välbesökt tradition i Den Gode Herdens kyrka. Annika Fransson medverkar som solist och tillsammans med Marianne Ivarsson i duett samt till kyrkans egen kör Vox Mente.

Vilar glad i din famn 14/2

Tisdag 14/2, 19:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré. Medverkande: Helsingborgs Motettkör, solister och ensembler ur kören, Lovisa Kowalczyk, violin, Marie Nanor, dirigent. Äntligen blir 2022:s Alla hjärtans dagskonsert med Helsingborgs Motettkör av. Det bjuds på sånger från olika tider och traditioner, känt och okänt, med kärleken i centrum.

Mästerverk för accordeon och slagverk 18/2

Lördag 18/2, 16:00, S:ta Anna kyrka, Johan Banérs gata 65. Fri entré. Medverkande: Bjarke Mogensen, accordeon, Johan Bridger, slagverk. På programmet varvas virtuosa mästerverk av Torbjörn Iwan Lundquist och Bo Holten med stillsam och stämningsfull musik av Satie och Debussy för att sedan avslutas med några svängiga tangos av Astor Piazzolla.

Underbarnens underbarn 24/2

Fredag 24/2, 19:00, Allhelgonakyrkan, Rååvägen 99. Fri entré. Konsertlängd: cirka 60 minuter. Medverkande: Aristo Sham, piano. Hong Kong-födde pianisten Aristo Sham visade redan från tidiga år en sådan begåvning att han inkluderades i Channel Fours The World’s Greatest Musical Prodigies. Han har samarbetat med orkestrar över hela världen och uppträtt för flera av världens ledare bland andra Kinas förre president Hu Jintao. Vid konserten på Råå bjuder Aristo bland annat på Beethovens fantastiska Appassionata samt musik av Bach och Piazzolla.

Baguettemusik

I Allhelgonakyrkan på Råå kan du ta en kroppslig och själslig paus och få en stunds andrum på lunchen. Slå dig ner i vårt vackra kyrkorum och njut av en halvtimmes avkopplande musik. Liten baguette, 35 kronor, kaffe och vatten ingår. Onsdagar klockan 12:15. Fri entré.

En klocka som står på tolv syns på lila bakgrund. Bredvid finns musiknoter i vitt.

Toner vid tolv - middagsbön med lunchkonsert

Torsdagar, kl 12:00, S:ta Maria kyrka. Kort middagsbön och konsert med varierad och spännande musik.

En gammaldags mikrofon i närbild. Lila bakgrund.

Gospel

I Svenska kyrkan Helsingborg finns flera gospelkörer som ger konserter och deltar i gudstjänster.

Musikbrunch

På torsdagar jämna veckor dukas det upp en lyxig brunch i S:t Olofs kyrka med musikprogram av Louise Rosell Björkefors med gäster. S:t Olofs kyrka, jämna söndagar, 12:00. Kostnad: 50 kronor.

George Chittenden spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.

Sångerska i förgrunden sjunger gospel. Kör syns i bakgrunden. I bakgrunden syns också höga valv i rött tegel. Medeltida kyrka.

Vill du sjunga i kör?

Stora klassiska körverk av Bach ? Svängig gospel? Eller intim kammarmusik? Oavsett vad du vill sjunga så tror vi att du kan hitta en kör som passar dig i Svenska kyrkan Helsingborg.

Musikundervisning

I Svenska kyrkan Helsingborg finns möjlighet till undervisning i sång, orgel och piano, notläsning och musikteori.