Kvinnor i en kör ses bakifrån. Man ser tegelväggar och en strålkastare.
Foto: Josefine Sjöqvist

Här hittar du våra konserter. För gospelmässor se kalendariet längre ner på sidan.

med anledning av pågående pandemi

Tills vidare genomförs inga verksamheter fysiskt på plats i våra lokaler förutom bröllop, dop (max 8 deltagare) och begravning (max 20 deltagare). Däremot håller kyrkorna öppet för besök, utifrån rådande restriktioner. Du kan också ta del av digitala gudstjänster och andakter. Vi uppdaterar löpande vårt kalendarium med öppettider och händelser.

INSTÄLLD Ängelholms kulturskola 13/2

Lördag 13/2, klockan 16:04. S:ta Anna kyrka. Medverkande: elever från Ängelholms kulturskolas specialkurs. Det är nu sjätte året som specialkursen vid Ängelholms kulturskola gästar S:ta Anna kyrka. Specialkursen är en spetsutbildning med ungdomar, åldern 14-20 år, som profilerat sig på den klassiska repertoaren.

INSTÄLLD Dina och mina sånger - kulturpärla 14/2

Söndag 14/2, klockan 16:00. Den Gode Herdens kyrka. Medverkande: Marianne Ivarsson och hemlig gäst.

INSTÄLLD Vivaldis fyra årstider 14/2

Söndag 14/2, klockan 17:05. S:ta Maria kyrka. Medverkande: Concerto Copenhagen. Fri entré. Le quattro stagioni, de fyra violinkonserter som skildrar årets gång, är utan tvekan Antonio Vivaldis mest berömda och mest spelade verk. Alla kan märka vinterkylan eller sommarhettan, höra stormen med åskbuller, känna knarrande snö eller surrande flugor, vara med i jakt och dans eller sjunka in i ett fridfullt lugn. Konserten är ett samarbete med Musik i Syd.

INSTÄLLD Peter Asplund Aspiration 21/2

Söndag 21 februari, klockan 19:00, dörrarna öppnar 18.30. S:ta Maria kyrka. Arrangör: Jazz i Helsinborg. Biljetter köps via Jazz i Helsingborgs hemsida: www.jazzihelsingborg.se eller på plats i kyrkan. Ordinare: 200 kr, medlem Jazz i Hbg: 150 kr, student 100 kr, barn under 15 år, gratis. Medverkan: Peter Asplund, trumpet, sång, Hans Andersson, bas, Johan Löfcrantz, Ramsay, trummor, Jacob Christoffersen, piano. Peter har spelat med så gott som hela Sveriges jazzelit, har eget storband och har medverkat i flertalet andra grupper. Under de senaste åren har han utvecklat en akt där hans trumpetspel blandas med jazzsång och underhållande monologer. Gruppen bjuder på nyskriven musik från senaste albumet ”All my septembers”, varvat med udda guldkorn ur The Great American Songbook.

INSTÄLLD Ett gott ny år - Musik på Råå 26/2

Fredag 26 februari, klockan 19:00. Allhelgonakyrkan. Fri entré. Konsertlängd: cirka 60 minuter. Medverkande: Amelia Jakobsson, sång, Joachim Olsson, piano. Efter 2020 kan vi väl inget annat än att önska varandra ett gott nytt år? Vi inleder konsertserien Musik på Råå med en glamorös konsert full av glädje och framtidstro. Skönsjungande sopranen Amelia Jakobsson öser ur den enorma sångskatten och framför kända opera- och operettarior av bland andra Puccini och Strauss. Amelia var senast aktuell i rollen som Sara Danius i den nyskrivna operan ”Makten och härligheten” som framfördes tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester våren 2020.

George Chittenden, organist i Svenska kyrkan Helsingborg, spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.