Kvinnor i en kör ses bakifrån. Man ser tegelväggar och en strålkastare.
Foto: Josefine Sjöqvist

Här hittar du våra konserter. För gospelmässor se kalendariet längre ner på sidan.

När isen ligger på 5/12

Söndag 5/12, klockan 17:05, S:ta Maria kyrka. Vaccinationspass krävs i kombination med legitimation för besökare över 18 år. Inträde: 100 kronor, barn upp till 12 år gratis. Biljetter säljs i entrén från 16:30. Medverkande: Vokalensembeln La Campanella under ledning av Ingrida Kvelde. Äntligen får vi bjuda er på konsert. Vi har satt ihop ett program med blandad repertoar, klassiska verk såväl som nykomponerade, på svenska och engelska, stämningsfullt och dramatiskt. Vi utlovar lite andrum från vardagsstressen och en stund att ladda batterierna. Det kanske känns som att isen ligger tjock över mycket i världen efter den tuffa tiden vi haft. Vi ska göra det vi gör bäst för att tina upp den lite. La Campanella är en kvinnlig vokalensemble som startades av Ingrida Kvelde 2014. Repertoaren är blandad med allt från sakrala stycken och gammal klassisk musik, till pop, jazz och visa.

Kulturskolans adventskonsert 6/12

Måndag 6 december klockan 19:07, S:ta Anna kyrka. Vaccinationspass krävs i kombination med legitimation för besökare över 18 år. Fri entré. Medverkande: Elever och lärare från Kulturskolan i Helsingborg. Kom och fira in julen med Helsingborgs kulturskolas elever. Vi utlovar ett härligt juligt program.

Julkonsert med Helsingborgs storband 8/12

Onsdag 8/12, kl 19:00, Gustav Adolfs kyrka. Entré: 120 kronor. Barn under 12 år gratis. Biljetter förbokas genom helsingborgsstorband@gmail.com eller 070-321 27 96 Resterande biljetter säljes i entrén från 18:30. Betalning via Swish eller kontant. Medverkande: Jennifer Baadtoft, sångsolist, Annelie Olhaver, musikalisk ledare. Vi spelar julörhängen med både klassiska tongångar och nya tappningar. Många av kvällens arrangemang är skrivna speciellt för Helsingborgs storband. Jennifer Baadtoft Johnson kommer från Höganäs och är van vid att stå på scen i såväl rock som soulsammanhang. Detta är tredje gången hon möter publiken tillsammans med Helsingborgs storband efter två tidigare succéer.

Toner av guld 8/12

Onsdag 8/12, kl 19:30, S:ta Maria kyrka. Vaccinationspass krävs i kombination med legitimation för besökare över 18 år. Fri entré. Konsertlängd: cirka 60 minuter. Medverkande: Damkören vid Musikhögskolan i Malmö Lena Ekman Frisk, körledare. Damkören vid Musikhögskolan i Malmö framför ett julkonsertprogram präglat av hög musikalisk kvalitet och stor variationsrikedom. Kören släppte 2019 sin jul-CD Good Tidings. Från denna hämtar vi folkvisor, klassiska kompositioner, traditionellt och modernt, och vi serverar också några nya godbitar. Vi vill förmedla både meditation och energi genom vår musik, så när Damkören framträder kan publiken förvänta sig både vackra, klassiska klanger och även inslag av kraftfulla uttryck och experimentella stilar. Exempel ur vår julrepertoar är Agneta Skölds Hodie Christus natus est, Ulrika Emanuelssons Veni Emmanuel, Benjamin Brittens This Little Babe och svenska julsånger i folkton såsom Gläd dig, du Kristi brud, Gläns över sjö och strand och Förunderligt och märkligt. Guld är färgen på accessoarerna i vår körklädsel och guld glänser i de skönaste klangerna i våra sånger.

Äntligen julkonsert 11/12

Lördag 11/12, kl 18:00, Gustav Adolfs kyrka. Vaccinpass krävs i kombination med legitimation för personer över 18 år. Entré: 100 kronor. Kända och älskade julsånger med kören Fyrstämman, under ledning av Monica Pettersson. Medverkar gör också Ingemar Einarsson på trumpet.

Från Mozart till Christmas Eve 12/12

Söndag 12/12, kl 15:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri Entré. Helsingborgs kulturskolas symfoniorkester bjuder in till en härlig julkonsert i samarbete med Höganäs Kulturskolas stråklever. Dirigenter är Karin Olsson och Magnus Boss.

Julmys med glögg och gospel 12/12

Söndag 12/12, kl 19:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré. En stämningsfull kväll med South City Gospel under ledning av Mia Malmlöv. Det blir gospelkörens favoriter.

Änglarnas tid 14/12 UTSÅLT

Tisdag 14/12, kl 19:00, S:ta Maria kyrka. Vaccinationspass krävs i kombination med legitimation för besökare över 18 år. Konserten är utsåld. Medverkande: Magnus Carlsson, sång, S:ta Anna kyrkas körer, Boel Videke, körledare. Magnus Carlsson på turné med julkonserten Änglarnas tid.

George Chittenden spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.