Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bach och Buxtehude. Gospel och opera. Musikal och jazz. Upplev det breda konsert- och körutbudet i Svenska kyrkan Helsingborg.

Här hittar du våra konserter. För de gospelmässor samt konserter som ingår i en serie (Tolvnollett, Baguettmusik, Orgelfantasi och Buxtebön) se kalendariet längre ner på sidan.

Highlights from Broadway... 23/9

Den Gode Herdens kyrka, 3/9, klockan 16:00. Ulrika Gudmundsson Schönberger, sång och Anders Mårtensson, sång Peter Svensson, piano. Under denna konsert kommer solisterna framföra duetter från olika musikaler såsom The Phantom of the Opera och Chess samt även var och en sjunga solosånger från olika svenska musikaler med mera. Kaffe serveras på Kyrktorget från 15:00.

Arches - Valvbågar 23/9

Söndag 23/9, klockan 17:05, S:ta Maria kyrka. Lunds vokalensemble, Martin Arpåker, dirigent. ”Inne i dem alla öppnade sig valv bakom valv oändligt.” så skriver Tomas Tranströmer i sin dikt Romanska bågar. Vad vore kyrkomusiken utan tonsättare som Bach och vad vore vi idag utan den nya sakrala konstmusiken? Lunds Vokalensemble speglar sakral körmusik som klingat under kyrkovalven i århundranden till helt nya körverk, en historisk och pågående kreativitet inom den västerländska kyrkomusiken.

Söndag 30/9, klockan 17:05, S:ta Maria kyrka. BirdQuartett: Sophie Bird, violin, Jonas Dahlman, violin, Yannick Dondelinger, viola, Christoffer Bergström, viola. BirdQuartetten, som alla är musiker i Helsingborgs Symfoniorkester, har valt att framföra två stråkkvartetter av några av historiens främsta kompositörer, Wolfgang Amadeus Mozart och Dmitrij Sjostakovitj.

Wien möter S:t Petersburg 30/9

S:ta Maria kyrka, 2/10, klockan 19:07. Varmt välkomna till Höstkonsert med Helsingborgs musikklasser! Lyssna till vår nystartade flickkör åk 4-6 som sjunger sånger i höst och skördetid.

Höstkonsert med Helsingborgs musikklasser 2/10

Lördag 6/10, klockan 16:04, S:ta Anna kyrka, Johan Banérs gata 65. Kammarkören Felicitas, Joachim Olsson, piano, Marie Nanor, dirigent, Mette Bryngemark, recitatör. Det finns dagar, ja ögonblick, som för alltid förändrar världen.Om dessa dagar och ett par till har poeten Charles Bennett skrivit och den brittiske tonsättaren Bob Chilcott ger orden liv i musiken där man finner både värme, humor och förundran. Ett fång av sånger inspirerade av irländsk mystik, folklore och vackra harmonier från Riverdance-traditionen kontrasteras av Edit Södergrans kärva tonsatta diktning.

Five days that changed the world 6/10

Söndag 14/10, klockan 17:00, Adolfsbergskyrkan, Södra Hunnetorpsvägen 47. Raus Vokalensemble, Åsa Arvidsson, körledare. Vid denna musikgudstjänst på tacksägelsedagen så kommer Raus Vokalensemble under Åsa Arvidssons ledning sjunga sånger utifrån temat. Sånger som bär på en tacksamhet över livet där tron, hoppet och kärleken går som en röd tråd.

Allt vad hjärtat är fullt av 14/10

Annika Westerlund och Susann Jensen.

Kom och sjung 24/10

Onsdag 24/10, klockan 18:00, Den Gode Herdens kyrka, Blåkullagatan 7. FN-dagen firas med fredssånger och diktläsning av sångelever ur kyrkans sångskola Drottavoices under ledning av Marianne Ivarsson samt med deltagare i kyrkans språkcafé under ledning av Thomas Bengtsson, Annika Westerlund och Susann Jensen.

Hemvärnet samt frivilligorganisationer och föreningar.

FN-gudstjänst 24/10

Onsdag 24/10, klockan 19:07, S:ta Maria kyrka. Inga-Lill Karlsson, präst, Bjuvs musikkår, Fredsbaskrarnas Helsingborgssektion, Hemvärnet samt frivilligorganisationer och föreningar. Under gudstjänsten blir det mycket musik, bland annat, What a Wonderful World av Weiss och Thiele och Air Pathetique av Beethoven. Dessutom framförs traditionsenligt Balladen om den blå baskern av Sandler.

Faurés Requiem och Messe Pecheurs de Villerville 27/10

Lördag 27/10, klockan 16:00, Allhelgonakyrkan, Rååvägen 99. Pontus Wiegert, baryton, Aron Jalamo, sopran, Kammarkören Felicitas och Vox Angelica, Kammarorkester, Joachim Olsson, orgel, Marie Nanor, dirigent. 1887 började Fauré komponera sitt berömda Requiem, men den version vi får höra idag är version två från 1893, den utökade kammarversionen, som han själv tyckte bäst om. Messe des Pêcheurs de Villerville, en kort mässa för damkör, skrev Fauré tillsammans med sin elev Messager på deras sommarställe i Villerville till förmån för traktens fiskare. Innan konserten, klockan 14:30, arrangerar Lekmannakåren kafferep, lotteri och information till förmån för Abrigo Rainha Silvia i Rio de Janiero.

Lördag 27/10, klockan 16:04, S:t Andreas kyrka, Borggården, Maria Park. Helsingborgs Popkör, Jenny och Emma Freij, körledare. Helsingborgs Popkör har sitt fäste i Helsingborg och sjunger modern musik. Kören startades 2011 på Dunkers kulturhus och har sedan utvecklats till en sånggrupp för 20+ under ledning av Jenny och Emma Freij. Vi kommer att få lyssna till ett program med kända låtar av, bland andra, Mauro Scocco, Sara Bareilles och Robyn.

Popkörkonsert 27/10

George Chittenden, organist i Svenska kyrkan Helsingborg, spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.