Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bach och Buxtehude. Gospel och opera. Musikal och jazz. Upplev det breda konsert- och körutbudet i Svenska kyrkan Helsingborg.

Här hittar du våra konserter. För de gospelmässor samt konserter som ingår i en serie (Tolvnollett, Baguettmusik, Orgelfantasi och Buxtebön) se kalendariet längre ner på sidan.

Lördag 19/1, kl 16:04, S:ta Anna kyrka. Det är fjärde året som specialkursen vid Ängelholm kulturskola gästar S:ta Anna kyrka. Kursen är till för ungdomar som vill fördjupa sig mer på sitt instrument och musikaliska färdigheter och årets kurs består av 10 elever som studerar blås - och stråkinstrument och sång. Det kommer att bjudas på blandad musik från barock till dagens musikalmusik.

Från barock till musikal 19/1

Måndag 21/1, kl 19:07, Maria församlingshus, Stora Salen.
En kväll kring Martin Luther King med musik, föredrag och texter.
Arr: Svenska kyrkan, Kristna Freds-rörelsen och Sensus.

We have a dream 21/1

Måndag 21/1, kl 19:07, Maria församlingshus, Stora Salen. En kväll kring Martin Luther King med musik, föredrag och texter. Martin Luther King-dagen firas till minne av Martin Luther King i över 100 länder. I USA är den nationell helgdag sedan 1986 och firas varje år den tredje måndagen i januari. Medverkande: ICAN Nobels fredspristagare 2017, Christina och Klaus Lundius från Läkare mot kärnvapen, Maria Gospel under ledning av John Perry. Arr: Svenska kyrkan, Kristna Freds-rörelsen och Sensus.

Söndag 27/1, kl 18:00, Allhelgonakyrkan på Råå.

Hjärtats längtan 27/1

Söndag 27/1, kl 18:00, Allhelgonakyrkan på Råå. I meditation genom musik, sång och text får vi denna kväll stanna upp och bara vara i stunden.Kören Raus Vokalensemble har under en helg i höstas tillsammans med text- och tonsättaren Camilla Voigt sjungit flera av hennes meditativa och fina sånger som kommer att framföras vid denna meditativa musikstund. Programmet kommer förutom körsång blandas med musik av Josefin Åkerberg, piano och Marit Sjödin på cello och med livsnära texter och tankar av Cecilia Södertun.

Söndag 27/1, kl 17:00, Adolfsbergskyrkan.
Medverkande: Helsingborgs Motettkör under ledning av Ilze Stala Stegö.

Där kommer ljuset 27/1

Söndag 27/1, kl 17:00, Adolfsbergskyrkan. Musikgudstjänst med körmusik av, bland andra, Thomas Tallis, Arvo Pärt och Nils Tykesson. Medverkande: Helsingborgs Motettkör under ledning av Ilze Stala Stegö.

George Chittenden, organist i Svenska kyrkan Helsingborg, spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.