Här hittar du våra konserter. För de gospelmässor samt konserter som ingår i en serie (Tolvnollett, Baguettmusik, Orgelfantasi och Buxtebön) se kalendariet längre ner på sidan.

Söndag 4/4, klockan 15:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré.
Passionshistorien om Jesus sista dagar, vi kan historien sedan
barnsben, vi vet hur den slutar och ändå fortsätter berättelsen
att fascinera oss. Detta är passionshistorien enligt evangelisten
Lukas, med kommenterande text av Göran Greider. Hans texter
flätas ihop med evangeliet. Rolf Martinsson har tonsatt i tonal
tradition men gör utflykter till nutida klanger i allt från innerliga
böner till våldsamma talkörer. Verket uruppfördes 2012 och
uppdraget var att skriva ny passionsmusik som kräver mindre
körer och musikerbesättning än Bachs verk. Det är två solister,
kör, orgel och en mindre ensemble.

Lukaspassionen 5/4 INSTÄLLT

Söndag 4/4, klockan 15:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré. Passionshistorien om Jesus sista dagar, vi kan historien sedan barnsben, vi vet hur den slutar och ändå fortsätter berättelsen att fascinera oss. Detta är passionshistorien enligt evangelisten Lukas, med kommenterande text av Göran Greider. Hans texter flätas ihop med evangeliet. Rolf Martinsson har tonsatt i tonal tradition men gör utflykter till nutida klanger i allt från innerliga böner till våldsamma talkörer. Verket uruppfördes 2012 och uppdraget var att skriva ny passionsmusik som kräver mindre körer och musikerbesättning än Bachs verk. Det är två solister, kör, orgel och en mindre ensemble. Medverkande: Lisa Larsson, mezzosopran, Peter Boman, baryton, Mats Paulsson, dirigent, Helsingborgs Motettkör samt Musikhögskolan i Malmös körer och instrumentalister.

Söndag 5/4, klockan 18:00, Elinebergskyrkan, Elinebergsvägen 113. Fri entré. Enkel mässa utan kör. Sång och musik med Cecilia Södertun, präst och Josefin Åkerberg, musiker.

Elimässa - 5/4

George Chittenden, organist i Svenska kyrkan Helsingborg, spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.