Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konserter och körer

Bach och Buxtehude. Gospel och opera. Musikal och jazz. Vi har en stor blandning av musikaliska evenemang. Upplev det breda konsert- och körutbudet i Svenska kyrkan Helsingborg.

Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år. Gregoriansk sång, orgelstycken, stora körverk och psalmer skapar en bro mellan människa och Gud.

Här hittar du våra konserter. För de gospelmässor samt konserter som ingår i en serie (Tolvnollett, Baguettmusik, Orgelfantasi och Buxtebön) se kalendariet längre ner på sidan.

Lördag 9/11, kl 16:04, S:ta Anna kyrka. Fri entré.
Trio Kuzmin är en nybildad stråktrio bestående av Daniel Kuzmin, Markus Falkbring och Gustav Ölmedal, som alla även är stämledare i Helsingborgs Symfoniorkester. Trions debutkonsert på Dunkers kulturhus i april 2019 blev mycket uppskattad både av publik och recensenter, som spådde en lysande framtid för
ensemblen. Vi kommer att få lyssna till musik av Jean Sibelius, Ludwig van Beethoven och Mieczysław Weinberg.

Trio Kuzmin 9/11

Lördag 9/11, kl 16:04, S:ta Anna kyrka. Fri entré. Trio Kuzmin är en nybildad stråktrio bestående av Daniel Kuzmin, Markus Falkbring och Gustav Ölmedal, som alla även är stämledare i Helsingborgs Symfoniorkester. Trions debutkonsert på Dunkers kulturhus i april 2019 blev mycket uppskattad både av publik och recensenter, som spådde en lysande framtid för ensemblen. Vi kommer att få lyssna till musik av Jean Sibelius, Ludwig van Beethoven och Mieczysław Weinberg.

Söndag 10/11, kl 14:00, Elinebergskyrkan. Fri entré.
Spöken och Änglar är en musikal skriven av Joachim Olsson och Lena Davidsson-Sandberg. Det händer mystiska saker i den slitna Elinebergskyrkan. Tavlor försvinner och kusliga ljud skrämmer bort församlingen under högmässan. Lagom till Allhelgonahelgen kommer en skyddsängel för att hjälpa prästens barnbarn Dubbel-Deckarna, att lösa mysteriet. Ska de lyckas rädda kyrkan Och ska alla barnen hinna fira Halloween
också? Missa inte en spännande musikal med barnen i Musikverkstan.

Spöken och änglar - musikal 10/11

Söndag 10/11, kl 14:00, Elinebergskyrkan. Fri entré. Spöken och Änglar är en musikal skriven av Joachim Olsson och Lena Davidsson-Sandberg. Det händer mystiska saker i den slitna Elinebergskyrkan. Tavlor försvinner och kusliga ljud skrämmer bort församlingen under högmässan. Lagom till Allhelgonahelgen kommer en skyddsängel för att hjälpa prästens barnbarn Dubbel-Deckarna, att lösa mysteriet. Ska de lyckas rädda kyrkan Och ska alla barnen hinna fira Halloween också? Missa inte en spännande musikal med barnen i Musikverkstan.

Sunday  November 10, at 5:05 pm, S:t Mary's Church. Free admittance.
Join us for a service of Holy Communion in English.
John Perry leads Maria Gospel Choir.
Söndag 10/11, kl 17:05, S:ta Maria kyrka. Fri entré.
Maria Gospel under ledning av John Perry.

Worship in English/gospelmässa på engelska 10/11

Sunday November 10, at 5:05 pm, S:t Mary's Church. Free admittance. Join us for a service of Holy Communion in English. John Perry leads Maria Gospel Choir. Söndag 10/11, kl 17:05, S:ta Maria kyrka. Fri entré. Maria Gospel under ledning av John Perry.

Söndag 10/11, kl 17:00, Adolfsbergskyrkan. Fri entré.
Viktor Nordliden är utbildad vid musikhögskolorna i Malmö och Leipzig och frilansar som orkestermusiker, bland annat i Malmö Symfoniorkester, Malmö Operaorkester och Dalasinfoniettan. Han har medverkat i Malmö Operas turnéoperor Romeo & Julia, Don G och Butterfly, samt i kammaroperorna Gåvan och Faust & Helena på Operaverkstan. Ilze Stala Stegö medverkar på piano.

I mörkret finns det ljus - musikgudstjänst 10/11

Söndag 10/11, kl 17:00, Adolfsbergskyrkan. Fri entré. Viktor Nordliden är utbildad vid musikhögskolorna i Malmö och Leipzig och frilansar som orkestermusiker, bland annat i Malmö Symfoniorkester, Malmö Operaorkester och Dalasinfoniettan. Han har medverkat i Malmö Operas turnéoperor Romeo & Julia, Don G och Butterfly, samt i kammaroperorna Gåvan och Faust & Helena på Operaverkstan. Ilze Stala Stegö medverkar på piano.

Lördag 16/11, kl 18:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré
Is this the real life? Is this just fantasy?
Få grupper har nog berört en hel värld med sin musik så som Queen har gjort. Med texter som är på fullkomlig lek och bara på allvar har bandet satt sin stämpel på musikhistorien och i människors hjärtan. Vi vill låta mässans struktur sammanvävas och tolkas med hjälp av några av världens mest ikoniska låtar. Det är att låta tradition och arv mötas för att öppna upp för fler möjligheter att gestalta Guds rike här och nu. Alla som vill är välkomna att delta, sjunga med i låtarna, lyssna till de nyskrivna körarrangemangen och fylla på med nytt mod och ny kraft. Medverkande: Gustav Adolfs Projektkör, GA Vocal , med flera.

Regnbågsmässa med musik av Queen 16/11

Lördag 16/11, kl 18:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré Is this the real life? Is this just fantasy? Få grupper har nog berört en hel värld med sin musik så som Queen har gjort. Med texter som är på fullkomlig lek och bara på allvar har bandet satt sin stämpel på musikhistorien och i människors hjärtan. Vi vill låta mässans struktur sammanvävas och tolkas med hjälp av några av världens mest ikoniska låtar. Det är att låta tradition och arv mötas för att öppna upp för fler möjligheter att gestalta Guds rike här och nu. Alla som vill är välkomna att delta, sjunga med i låtarna, lyssna till de nyskrivna körarrangemangen och fylla på med nytt mod och ny kraft. Medverkande: Gustav Adolfs Projektkör, GA Vocal , med flera.

Söndag 17/11, kl 17:05, S:ta Maria kyrka. Välgörenhetsgala till förmån för Hjärt-Lungfonden. Entré: 220 kronor. Biljetter kan förbokas på telefon 0736-84 32 95 eller köpas på plats i Mariakyrkan på galadagen från 16.00. Alla biljetter hämtas och betalas på plats i kyrkan från kl. 16. Förbokade biljetter ska vara uthämtade senast kl. 16.40. Kontant betalning eller swish.
För andra gången arrangerar operasångerskan Carolina Tholander en välgörenhetsgala till förmån för
Hjärt-Lungfonden. Med sångarnamn som Susanne Resmark, Johanna Sannefors, Laine Quist, Martin Rask, och Valentin Lundin med flera, slår Operagalan ett slag för operakonsten med musik av Verdi, Puccini, Mozart med flera.

Helsingborgs operagala 17/11

Söndag 17/11, kl 17:05, S:ta Maria kyrka. Välgörenhetsgala till förmån för Hjärt-Lungfonden. Entré: 220 kronor. Biljetter kan förbokas på telefon 0736-84 32 95 eller köpas på plats i Mariakyrkan på galadagen från 16.00. Alla biljetter hämtas och betalas på plats i kyrkan från kl. 16. Förbokade biljetter ska vara uthämtade senast kl. 16.40. Kontant betalning eller swish. För andra gången arrangerar operasångerskan Carolina Tholander en välgörenhetsgala till förmån för Hjärt-Lungfonden. Med sångarnamn som Susanne Resmark, Johanna Sannefors, Laine Quist, Martin Rask, och Valentin Lundin med flera, slår Operagalan ett slag för operakonsten med musik av Verdi, Puccini, Mozart med flera.

Söndag 17/11, kl 18:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré
Is this the real life? Is this just fantasy?
Få grupper har nog berört en hel värld med sin musik så som Queen har gjort. Med texter som är på fullkomlig lek och bara på allvar har bandet satt sin stämpel på musikhistorien och i människors hjärtan. Vi vill låta mässans struktur sammanvävas och tolkas med hjälp av några av världens mest ikoniska låtar. Det är att låta tradition och arv mötas för att öppna upp för fler möjligheter att gestalta Guds rike här och nu. Alla som vill är välkomna att delta, sjunga med i låtarna, lyssna till de nyskrivna körarrangemangen och fylla på med nytt mod och ny kraft. Medverkande: Gustav Adolfs Projektkör, GA Vocal , med flera.

Regnbågsmässa med musik av Queen 17/11

Söndag 17/11, kl 18:00, Gustav Adolfs kyrka. Fri entré Is this the real life? Is this just fantasy? Få grupper har nog berört en hel värld med sin musik så som Queen har gjort. Med texter som är på fullkomlig lek och bara på allvar har bandet satt sin stämpel på musikhistorien och i människors hjärtan. Vi vill låta mässans struktur sammanvävas och tolkas med hjälp av några av världens mest ikoniska låtar. Det är att låta tradition och arv mötas för att öppna upp för fler möjligheter att gestalta Guds rike här och nu. Alla som vill är välkomna att delta, sjunga med i låtarna, lyssna till de nyskrivna körarrangemangen och fylla på med nytt mod och ny kraft. Medverkande: Gustav Adolfs Projektkör, GA Vocal , med flera.

Fredag 22/11, kl 19:00, Allhelgonakyrkan.
Denna konsert innehåller musik av Poulenc och Stenhammar, deras stora sonater för violin och piano, när vi gästas av Duo Sigova/Lasine. Den vitryska konsertpianisten Julia Sigova och den ryske violinisten Anton Lasine har spelat länge tillsammans och bjuder på fantastiskt samspel och stort uttryck. På programmet står även kortare stycken av violinlegenden Kreisler och den danske nyromantiske tonsättaren Fini Henriques. En kväll i virtuoseriets tecken utlovas.

Duo Sigova/Lasine 22/11

Fredag 22/11, kl 19:00, Allhelgonakyrkan. Denna konsert innehåller musik av Poulenc och Stenhammar, deras stora sonater för violin och piano, när vi gästas av Duo Sigova/Lasine. Den vitryska konsertpianisten Julia Sigova och den ryske violinisten Anton Lasine har spelat länge tillsammans och bjuder på fantastiskt samspel och stort uttryck. På programmet står även kortare stycken av violinlegenden Kreisler och den danske nyromantiske tonsättaren Fini Henriques. En kväll i virtuoseriets tecken utlovas.

Söndag 24/11, kl 16:00, Den Gode Herdens kyrka. Fri entré.
Det har blivit en tradition att ha allsångskvällar någon gång per termin i Den Gode Herdens kyrka. Vid denna konsert medverkar Annika Fransson som solist samt kören Vox Mente tillsammans med Schlagerorkestern 3Decennier med musikerna: Jörgen Fransson, piano, Hasse Eriksson, träblås, Lasse Persson, trummor, Rolf Hamark, gitarr Tom Boman, bas, Bo Göte Nygren, violin och Paulina Strihavka, sång.

Minns du sången 24/11

Söndag 24/11, kl 16:00, Den Gode Herdens kyrka. Fri entré. Det har blivit en tradition att ha allsångskvällar någon gång per termin i Den Gode Herdens kyrka. Vid denna konsert medverkar Annika Fransson som solist samt kören Vox Mente tillsammans med Schlagerorkestern 3Decennier med musikerna: Jörgen Fransson, piano, Hasse Eriksson, träblås, Lasse Persson, trummor, Rolf Hamark, gitarr Tom Boman, bas, Bo Göte Nygren, violin och Paulina Strihavka, sång.

Söndag 24/11, kl 17:00, Allhelgonakyrkan. Fri entré.
Råå Gospel sjunger under ledning av John Perry. Erland Sjunnesson, kapellmästare.

Skyltgospel på Råå 24/11

Söndag 24/11, kl 17:00, Allhelgonakyrkan. Fri entré. Råå Gospel sjunger under ledning av John Perry. Erland Sjunnesson, kapellmästare.

Lördag 30/11, kl 16:00, S:t Andreas kyrka. Fri entré.
Marie Nanor, sång.
Lördagen i första adventshelgen samlas vi kring ljusen i S:t Andreas vackra kyrka. Orgeln brusar och vi får
stämma in i de fantastiska adventspsalmerna och ropa ut vårt Hosianna. Vi lyssnar till tankar och sånger om ljuset, hoppet och barnet som vi alla väntar på.

Vi sjunger in advent 30/11

Lördag 30/11, kl 16:00, S:t Andreas kyrka. Fri entré. Marie Nanor, sång. Lördagen i första adventshelgen samlas vi kring ljusen i S:t Andreas vackra kyrka. Orgeln brusar och vi får stämma in i de fantastiska adventspsalmerna och ropa ut vårt Hosianna. Vi lyssnar till tankar och sånger om ljuset, hoppet och barnet som vi alla väntar på.

Söndagen 1/12, utanför S:ta Maria kyrka, varje hel- och halvtimme mellan kl 15:00-18:00. Fri entré.
På första advent kan du se julevangeliet live. Berättelsen spelas upp utanför S:ta Maria kyrka i Helsingborg. Ni får möta Maria och Josef, hela änglakören och flera andra. Medverkande är personal och körer från Svenska kyrkan Helsingborg.

Levande julkrubba 1/12

Söndagen 1/12, utanför S:ta Maria kyrka, varje hel- och halvtimme mellan kl 15:00-18:00. Fri entré. På första advent kan du se julevangeliet live. Berättelsen spelas upp utanför S:ta Maria kyrka i Helsingborg. Ni får möta Maria och Josef, hela änglakören och flera andra. Medverkande är personal och körer från Svenska kyrkan Helsingborg.

Söndag 1/12, kl 19:07, S:ta Maria kyrka. Fri entré.
Maria Oratoriekör framför tillsammans med barockorkester och sångsolister sin traditionella konsert på 1:a
söndagen i advent. Repertoaren inriktas mot den italienska barocken med körverk komponerade av Vivaldi
och orkestermusik av Corelli. 
Medverkande: Maria Oratoriekör, Helena Ek, sopran, Rodrigo Sosam kontratenor, barockorkester, George Chittenden, dirigent.

Vivaldi och Corelli 1/12

Söndag 1/12, kl 19:07, S:ta Maria kyrka. Fri entré. Maria Oratoriekör framför tillsammans med barockorkester och sångsolister sin traditionella konsert på 1:a söndagen i advent. Repertoaren inriktas mot den italienska barocken med körverk komponerade av Vivaldi och orkestermusik av Corelli. Medverkande: Maria Oratoriekör, Helena Ek, sopran, Rodrigo Sosam kontratenor, barockorkester, George Chittenden, dirigent.

Måndag 2/12, kl 19:07, S:t Andreas kyrka. Fri entré.
Kvartettsångsällskapet i Helsingborg, Kvartettarna, är en av landets äldsta manskörer grundad 1895. Det blir en julkonsert där vi blandar upp de välkända och kära advents- och
julsångerna med några nya mindre kända julsånger. Som vanligt är Julius Persson solist och förgyller konserten. Dirigent: Bo Isgar.

Kvartettarna 2/12

Måndag 2/12, kl 19:07, S:t Andreas kyrka. Fri entré. Kvartettsångsällskapet i Helsingborg, Kvartettarna, är en av landets äldsta manskörer grundad 1895. Det blir en julkonsert där vi blandar upp de välkända och kära advents- och julsångerna med några nya mindre kända julsånger. Som vanligt är Julius Persson solist och förgyller konserten. Dirigent: Bo Isgar.

Tisdag 3/12, kl 19:07, S:ta Maria kyrka. Fri entré.
Försvarsmakten i Helsingborg som representeras av Skånska dragonbataljonen har sin återkommande jul och adventsvesper tisdagen efter 1:a söndagen i advent. 
Vid gudstjänsten i S:ta Maria kyrka medverkar bataljonens musikkår, Hemvärnets musikkår Ängelholm. Gudstjänsten leds av bataljonens fältpastor och bataljonschefen framför traditionsenligt sin hälsning. Soldater och befäl ur Skånska dragonbataljonen samt personal från de frivilliga försvarorganisationerna medverkar på olika sätt i fanborg, textläsningar och bön. BJörn Pernrup, präst.

Adventsvesper 3/12

Tisdag 3/12, kl 19:07, S:ta Maria kyrka. Fri entré. Försvarsmakten i Helsingborg som representeras av Skånska dragonbataljonen har sin återkommande jul och adventsvesper tisdagen efter 1:a söndagen i advent. Vid gudstjänsten i S:ta Maria kyrka medverkar bataljonens musikkår, Hemvärnets musikkår Ängelholm. Gudstjänsten leds av bataljonens fältpastor och bataljonschefen framför traditionsenligt sin hälsning. Soldater och befäl ur Skånska dragonbataljonen samt personal från de frivilliga försvarorganisationerna medverkar på olika sätt i fanborg, textläsningar och bön. BJörn Pernrup, präst.

Onsdag 4/12, kl 8:00, S:ta Maria kyrka. Fri entré.
Morgonsång i advent är en tradition sedan många år. Maria församlings olika kyrkomusiker bjuder på advents- och julmusik i samband med morgonmässan i Mariakyrkan.
Medverkande: Musiker från Maria församling.

Morgonsång i advent 4/12

Onsdag 4/12, kl 8:00, S:ta Maria kyrka. Fri entré. Morgonsång i advent är en tradition sedan många år. Maria församlings olika kyrkomusiker bjuder på advents- och julmusik i samband med morgonmässan i Mariakyrkan. Medverkande: Musiker från Maria församling.

George Chittenden, organist i Svenska kyrkan Helsingborg, spelar ett stycke ur Bachs Toccata och fuga i d-moll av Johann Sebastian Bach.