Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Svenska kyrkan Helsingborg

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Konfirmation

S:ta Maria kyrka, kl 19:07.

Grattis på mors dag 29/5 - You raise me up

På mors dag 29 maj hyllar Helsingborgs flickkör världens alla mammor med underbara melodier. Gästsolister Olof Rydberg och Cornelia Brandt. Dirigent Ingrid Kvelde. S:ta Maria kyrka, kl 19:07.

När Drottninghög firar jubileum lördagen 28 maj håller Den Gode Herdens kyrka öppet. Schack, umgänge och fika står på programmet.

Kyrkan öppen när Drottninghög firar 50 år

Tonica-orkestern fyller 60 år i år och firar detta bland annat genom att bjuda på vackra vårtoner 28 maj kl 19.07 i S:ta Maria kyrka.

Konsert med Tonica-orkestern 28/5

I årets tredje nummer av Amos kan du bland annat läsa om kyrkornas hemligheter, om youtube-stjärnan Clara Henry och om den svenska ensamheten.

Amos nr 3 2016 ute nu

Den 1 maj 2016 togs Ättekullakyrkan ur bruk. Detta innebär förändringar för de grupper som brukade träffas där. Den öppna verksamheten Kaffetåren träffas jämna tisdagar klockan 14-16 på Ättekullagatan 6 i maj och september. Under juni, juli och augusti har gruppen uppehåll. Övriga aktiviteter i Ättekullakyrkan, exempelvis öppen förskola och fritids är för tillfället stängda i väntan på nya lokaler.

Verksamheter i Ättekullakyrkan

Livshändelser

Låt barnen komma till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de.

Barn och familj

Låt barnen komma till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de.

En gemenskap där det är tillåtet att vara sig själv. Vi strävar efter att inte värdera varandra utifrån prestation, utseende, etnicitet, sexuell läggning, ekonomi eller liknande.

Ungdom

Här finns ett sammanhang där vi kan samtala och reflektera över livsfrågor på olika sätt.

Vuxna

Svenska kyrkan i Helsingborg har ett stort utbud av konserter och gudstjänster av hög kvalité.

Konserter och körer