Getinge-Oskarströms pastorat Besöksadress: Björkallén 1, 31333 Oskarström Telefon: +46(35)192400 E-post till Getinge-Oskarströms pastorat Webbplats

Socialt/Diakoni Getinge-Rävinge

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Kärlek och medmänsklighet vill vi ska vara drivkraften för arbetet i församlingen. Hembesök, olika aktivitetsträffar och insamlingar till människor som vid behov behöver vår hjälp är delar av det vi sysslar med.

Öppet Hus

varannan tisdag, ojämn vecka, kl. 14.00-16.00

Gemenskapsträffar i Getinge församlingshem. Oftast får vi besök av någon utifrån kommande talare eller musikant och avslutar med en kort andakt.

Kaffeservering 20 kr.

PROGRAM:

28 april

Småskaligt familjejordbruk i en modern värld. Möt Kjell Helgesson från Hertered, fårabonde och kyrklig administratör.

Församlingsresa

Varmt välkommen att åka med på vårens församlingsresa. Vi ställer kosan mot Göteborg med omnejd. Först träffar vi församlingspedagogen Lena Forsberg i
Krokslätt och hennes handgjorda bibliska figurer. Sedan far vi till Gunnebo slott
där vi äter en härlig ekologisk måltid. På eftermiddagen blir det besök i kyrkor. Först åker vi in till Feskekôrka för att kanske handla med något gott till kvällen. På hemvägen tittar vi in i Hanhals gamla kyrka, där Inga Lindén Nilsson berättar om det fantastiskt fina medeltida altarskåpet. Avresa från kyrkans parkering i Getinge
09.30. Hemkomst 17.00.
Kostnad: 450:- som betalas på bussen.
Anmälan i samband med vårens Öppet hus träffar eller till:
Daniel Björck, präst och reseledare.

Vill du vara med och hjälpa till med dukning och fika någon tisdag?

Kontakta: Ingela Bågenholm tel. 070-692 80 64 eller Daniel Björck  035-192441
Du kan också skriva i dig på listan som finns vid träffarna.

Internationella gruppen

Svenska kyrkans biståndsarbete, som förut gick under namnen Svenska kyrkans Mission och Lutherhjälpen, är numera samlade under begreppet Svenska kyrkans internationella arbete. I Getinge församling har vi en grupp frivilliga som hjälper till i denna viktiga verksamhet. Bl. a. anordnas konserter och soppluncher där behållning oavkortat går till internationella biståndsprojekt.

Kontaktperson: Ingrid Karlsson tel. , 035-545 46, 073-354 99 01

Samtalskvällar om kristen tro

tisdagar kl. 18.00-20.30

Tro är inte bara något för söndagen. Tron behöver också landa i vår vardag. Några
tisdagskvällar är du välkommen till församlingshemmet (Rosa Rummet) för samtal kring kyrkans tro och vad den kan innebära för vårt vardagsliv. Vi tar vår utgångspunkt i boken ”Tro och Liv”. Prästen Daniel Björck är samtalsledare. Vi äter en enkel måltid och avslutar med andakt. Är du intresserad ta kontakt med Daniel.