Getinge-Oskarströms pastorat Besöksadress: Björkallén 1, 31333 Oskarström Telefon: +46(35)192400 E-post till Getinge-Oskarströms pastorat Webbplats

Barn och ungdom i Getinge-Rävinge

Att levandegöra kyrkans budskap både genom lek och undervisning och därigenom skapa en naturlig grund för ett aktivt deltagande i kyrkans verksamheter livet igenom.

För kontinuerlig information gå gärna med i facebook-gruppen:
"Barnverksamheten i Getinge- Rävinge församling"

Hösterminen startar v. 36!

Öppen Förskola (0-5 år med vuxen)

Torsdagar 9.30 - 12.00 >> start 7 september

Kyrkans öppna förskola är en träffpunkt där du kan knyta nya kontakter och dela
gemenskap med andra barn och vuxna. Här finns möjlighet för barn 0-5 år, tillsammans med vuxen pyssla, leka, sjunga eller bara vara!

Fika 20 kr, möjlighet till swish finns!

Juveler - Briljanter (åk F-5)

Onsdagar: Efter skolan – 16.30 (Drop Out till 17.30)

Är du mellan 6 och 11 år? Gillar du att pyssla, leka, sjunga, baka, lära känna nya kompisar eller göra andra roliga saker? Häng då med till Getinge församlingshem!

Vi träffas en gång i veckan direkt efter skoldagens slut och ca tre gudstjänster per termin (söndagar). Vi hämtar på skolan och har planerad verksamhet med kör och skapandegrupp fram till ca kl 16.30 (till 17.30 för Plönningeeleverna). Därefter har vi Drop Out fram till 17.30. Välj själv när du går hem/blir hämtad.

Vi bjuder på mellanmål till alla.

De flesta deltar i både kör och skapande verksamhet. Vill du bara vara med i en av grupperna så går det också bra. Hör av dig för exakta tider.

Glöm inte att anmäla hämtning både till ledarna och fritids.

Ungdomskör (åk 6 och uppåt)

TIsdagar efter skolan - 16.45 >> start 5 september

Vill du sjunga i kör? Gå Luciatåg med levande ljus? Sjunga i stämmor? Sjunga solo? Då ska du vara med i Getinge-Rävinges ungdomskör!

Vi träffas på tisdagar direkt efter skolan. Vi börjar med att fika och sjunger sedan till 16.45. Några gånger per termin sjunger vi i gudstjänster på söndagar.

OMG - Ungdomsgrupp (Åk 6 och uppåt)

tisdagar KL. 16.45-18.30 >>start 5 september
(obs!!! BYTE AV DAG & TID)

En ungdomsgrupp för dig som vill hitta på saker tillsammans! Vi lagar mat, har filmkvällar, pysslar och spelar spel m.m.

KONFIRMATION

torsdagar efter skolan och under 2 timmar 16.00-18.00 >> start 7 september

Det år du fyller 14 finns det möjlighet för dig att hoppa på konfirmandtåget. Nu är det alltså dags för dig som är född 2003. I Getinge-Rävinge församling har vi en konfirmandläsning varje år mellan september och maj. Där får du lära dig mer om, och utvecklas inom kristen tro, umgås med andra ungdomar, åka på läger, och hitta på massor av roliga saker. Konfirmandfoldern har skickats ut, har du inte fått den hör av dig till Lotta Eliasson eller ladda ner där här via hemsidan.

För mer information och anmälan hör av dig till:
Församlingspedagog Lotta Eliasson
Prästen Daniel Björck

Gudstjänster

Under hösten firas gudstjänster med olika teman och där ovanstående grupper deltar på olika sätt. Mer information kommer till medverkande grupper inför respektive datum.

• 17 september - festlig familjemässa i getinge kyrkan kl.15.00

I samband med kyrkovalet bjuds alla in till en festlig gudstjänst och spännande aktiviteter i och kring Getinge kyrka. Program från 12.00. Festlig familjemässa kl. 15.00 med bibelutdelning för 6-åringar och invigning av nya barnhörnan. Barnen är med och sjunger.

• 15 oktober - familjegudstjänst i getinge kyrka kl. 11.00

Barnkören medverkar

• 19 november - ung mässa i rävinge kyrka kl. 18.00

Konfirmander och ungdomskör medverkar

• 3 december - familjemässa i getinge kyrka kl. 11.00

Vi firar det nya kyrkoåret med mycket musik. Församlingens körer medverkar.

• 10 december - luciagudstjänst i getinge kyrka kl. 16.00