Foto: Alex Giacomini /Ikon

Barnverksamhet i Hille

Vi vill bjuda in barnen i församlingen till en verksamhet där de får ta del av bibelberättelserna på ett lättfattligt och konkret sätt, där de får lära känna kristen tro och tradition. Vår pedagogik skall låta barnen använda alla sinnen för sin utveckling. I gruppen ska barnen trivas och ha roligt.

 Kära vänner, 

På grund av det rådande läget med smittspridningen av Covid-19 tvingas vi från och med v.48 (måndag 23 november) att stänga ner alla våra verksamheter. Denna nedstängning kommer att vara i första hand i fyra veckor, eller så länge som regeringen inte säger något annat. 
Vi beklagar detta och önskar att vi inte hade behövt göra detta, men läget är sådant att vi inte kan garantera säker vistelse i våra lokaler, varken för er som kommer hit eller för oss som arbetar här. 
Vi vill tacka er för den tiden som ni har förgyllt våra lokaler genom er närvaro hittills, och hoppas att vi så snart det bara går ska kunna slå upp våra portar igen för att välkomna er alla tillbaka.
Vi finns alltid tillgängliga för samtal och för att svara på era frågor, tveka inte att ringa eller höra av er!
Tills vi möts igen, må Gud hålla er i sin hand!


Daniel Andrén, kyrkoherde
Tfn. 026-635032
E-Post: daniel.andren@svenskakyrkan.se

Information till alla som deltar i verksamheter i Gästrikekustens pastorat

Kära vänner, På grund av det rådande läget med smittspridningen av Covid-19 tvingas vi från och med v.48 (måndag 23 november) att stänga ner alla våra verksamheter. Denna nedstängning kommer att vara i första hand i fyra veckor, eller så länge som regeringen inte säger något annat. Vi beklagar detta och önskar att vi inte hade behövt göra detta, men läget är sådant att vi inte kan garantera säker vistelse i våra lokaler, varken för er som kommer hit eller för oss som arbetar här. Vi vill tacka er för den tiden som ni har förgyllt våra lokaler genom er närvaro hittills, och hoppas att vi så snart det bara går ska kunna slå upp våra portar igen för att välkomna er alla tillbaka. Vi finns alltid tillgängliga för samtal och för att svara på era frågor, tveka inte att ringa eller höra av er! Tills vi möts igen, må Gud hålla er i sin hand! Daniel Andrén, kyrkoherde Tfn. 026-635032 E-Post: daniel.andren@svenskakyrkan.se

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Här kan du läsa mer.

Appen kyrkan

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Här kan du läsa mer.

ÖPPEN FÖRSKOLA

För dig som är hemma med mamma eller pappa. Kom och träffa andra barn och föräldrar. Lek, fika, prata, umgås och må gott! Sång och rörelse utvecklar och stimulerar barnets språkliga och motoriska utveckling.

När vädret tillåter kommer vi att träffas i lekparken utanför barnlokalerna, vid Församlingshemmet. Vid dåligt väder är vi inne.
Vi begränsar antalet besökare till 5 familjer/15 personer. 

MÅNDAG
Kl 9-12 med tid för lek, samvaro & att måla, pärla och pyssla

ONSDAG
Kl 9-12 med sångstund 9.30 & 10.15 

FREDAG 

Kl 9-12 med sångstund 9.30 & 10.15

Ledare: Eva Wikman, Ewa Dahl, Marianne Hein-Nordström,

BARNSÅNG - med avstånd...

Under rådande pandemi är sångstunden nedkortad och vi håller oss till samma antal besökare som öppna förskolan. 

Att sjunga är ett sätt att kommunicera och förmedla känslor. Det lilla barnet älskar föräldrarnas röst. Sång och rörelse utvecklar och stimulerar barnets språkliga och motoriska utveckling. Tillsammans sjunger, spelar och rör vi oss på ett lekfullt vis till sång och musik.

ONSDAGAR
Kl 9.30 & 10.15. Öppna förskolan har öppet fram till 12.

FREDAGAR
Kl  9.30 & 10.15 - båda grupperna är för 0 år och uppåt. Vi har öppet fram till 12.00.

Ledare: Marianne Hein-Nordström, Eva Wikman, Ewa Dahl

MINIORER & JUNIORER

Foto: IKON

Miniorer för dig som går i årskurs 1-3 och gillar att pyssla, baka, spela spel eller spela pingis. Passa på att lära känna några nya kamrater.
TORSDAGAR
Kl 15.30-17.00
Ledare: Eva Wikman & Susanne Adman

Juniorer för dig som går i årskurs 4 och uppåt och gillar att pyssla, baka, spela pingis och lyssna på musik.
TISDAGAR
Kl 15.30-17.30
Ledare: Eva Wikman 

P.g.a rådande pandemi begränsar vi antalet deltagare i grupperna till 15 barn. Anmäl till Eva Wikman om du vill vara med på miniorer eller juniorer!

Eva Wikman

Eva Wikman

Gästrikekustens pastorat

Barn & ungdomspedagog, Hille

Ewa Dahl

Ewa Dahl

Gästrikekustens pastorat

Församlingspedagog, Hille

Marianne Hein-Nordström

Marianne Hein-Nordström

Gästrikekustens pastorat

Kantor, Hille

Susanne  Adman

Susanne Adman

Gästrikekustens pastorat

Församlingspedagog, Hamrånge