Konfirmation 2020-2021

Ge dig själv chansen att som konfirmand få tid för livets stora frågor och lär känna nya människor på samma gång. Under 2020/2021 kommer det att finnas en veckogrupp som träffas varje vecka och två grupper som har fokus på ett sommarläger.

Vägra hata. Våga älska.

Göteborg - Berlin

Vi tror på kärlekens väg! För oss är det självklart att betona alla människors lika värde och vi tror på att möten mellan människor alltid är positivt. Tillsammans funderar vi över hur vi kan få ihop tro, liv och framtidsfrågor tillsammans med klimatfrågor. Vi träffas varje onsdag och åker på två läger tillsammans, ett till Flämslätts stiftgård och ett till Berlin. Vi använder oss av olika kreativa uttryck, kultur och musik.

När och var: Onsdagar från 23 september i Carl Johans församlingshem.

Läger: 9-11 oktober, Flämslätts stiftsgård, och 29 mars-2 april, Berlin.
Konfirmation: 8 eller 9 maj kl. 11 i Carl Johans kyrka.
Kostnad: Ingen.
Inskrivning: Söndag 20 september kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Uppdrag Gotland

Göteborg - Gotland

Det blir sol bad, natur, lek och mycket annat på Sveriges största ö. Passar för dig som gillar att resa iväg en längre tid, frilufts- och uteliv samt pröva nya och spännande saker.

För dig som som vill åka till Gotland och som hellre träffas mer intensivt. Uppstarten sker i december och sedan några träffar under våren. Därefter träffas vi tre veckor under sommaren, varav cirka en vecka på läger.

När och vad: Gruppen har några träffar under våren i Carl Johans församlingshem, och sedan är det ett sommarläger på Gotland. Datumet för lägret kommer senare. Sommarveckorna börjar 21 juni.

Konfirmation: 10 eller 11 juli kl. 11 i Carl Johans kyrka.
Kostnad: 1 000 kr, vid behov finns stiftelsemedel i pastoratet.
Inskrivning: Söndag 6 december kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Klimatsmart

Göteborg - Styrsö

Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet… Med närhet till Göteborg erbjuds skärgårdsliv på Styrsö 25 meter från havet. Tillsammans talar vi om hur vi ska leva hållbart, i det egna livet som människa och tillsammans på jorden.

För dig som hellre träffas mer intensivt och som föredrar ett längre läger. Du träffar andra mäniskor, lagar mat ihop, salta bad och mysiga kvällar. Uppstarten sker i december och sedan några träffar under våren. Därefter träffas vi tre veckor under sommaren, varav cirka en vecka på läger.

När och vad: Gruppen har några träffar under våren i Carl Johans församlingshem. 21-24 juni heldagar i Göteborg, 29 juni-6 juli läger på S:t Olavsgården, Styrsö, 7-9 juli heldagar i Carl Johans församlingshem.

Konfirmation: 10 eller 11 juli kl. 11 i Carl Johans kyrka.
Kostnad: Ingen.
Inskrivning: Söndag 6 december kl. 18 i Carl Johans kyrka.

Till anmälan

Vad är egentligen konfirmation?

Konfirmation handlar om kristen tro och bygger på dopet. När en människa döps skapas ett osynligt band mellan människa och Gud och den relationen utforskar vi. Kristen tro handlar om ditt liv med dina frågor och funderingar. Helt enkelt det som är viktigt för dig!

På konfirmandträffar och läger pratar vi om olika existentiella frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord, om det egna livet och relationen till andra, och om vem Gud är. Vi får tänka på egen hand och med andra samt testa nytt tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och psalmboken innehåller, lära dig om våra högtider och hur detta kan hänga ihop med vårt liv här idag. Vi lär oss tillsammans.

De som leder konfirmationsundervisningen är präster, pedagoger och musiker. Med finns också unga ledare, vilka själva nyligen konfirmerats. Du väljer själv den konfirmationsgrupp som passar dig bäst. Din närvaro är viktig – inte vad du eventuellt redan kan. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du få träffa nya människor och prata om frågor som berör oss alla.