Konfirmation 2019/2020

Ge dig själv chansen att som konfirmand få tid för livets stora frågor och lär känna nya människor på samma gång. Under 2019/2020 kommer det att finnas fem grupper med olika inriktningar.

Veckogrupperna

Tro och kultur

Med kulturen i centrum vill vi genom film och musik, konst och teater närma oss kristen tro och människors försök att förstå världen, medmänniskan, sig själv och Gud. Följ med och se!

Vägra hata. Våga älska!

Vi tror på kärlekens väg och att möten mellan människor alltid är positivt. I Bibeln står att ”Gud är kärlek”. Hur kan vi omvandla det till praktik?

Teckenspråkig konfirmation
För dig som behöver och vill ha teckenspråkig konfirmation så kommer det finnas en parallell grupp med ”Vägra hata. Våga älska!”. Skriv att du vill ha teckenspråkig konfirmation i din anmälan.

Konfirmation helt enkelt

Varför krångla till det? Vad är egentligen kristen tro och hur berör det mig? Tillsammans ger vi oss rakt på budskapet som Jesus lämnande och som människor trott på och levt efter i 2000 år.

Övrig information om veckogrupperna

När: Varje onsdag kl. 16:30-18:30, drop in-fika från kl. 16, i Carl Johans församlinghem. Höstläger vid Flämslätts stiftsgård 11-13 oktober samt resa till Berlin under våren/påsklovet.

Konfirmation: Carl Johans kyrka 9 eller 10 maj.

Inskrivning: 22 september kl. 11 i Carl Johans kyrka.

Kostnad: 400 kr (för resan till Berlin, vid behov finns stiftelsemedel att söka)

Skicka din anmälan till:
Carljohan.forsamling@svenskakyrkan.se
Anmälan ska innehålla: Namn och personnummer, vilken
konfirmationsgrupp det gäller, målsmans namn och målsmans kontaktuppgifter (telefonnummer och epost). Märk mailet med ”konfirmation”.

Sommargrupperna

Äventyr Gotland

Passar för dig som gillar att pröva nya och spännande saker. Det blir sol bad, bergsklättring, vandringar, fiske och mycket annat. Tillsammans funderar vi på kristen tro utifrån trygghet och utmaningar i livet.

När: Gruppen startar vid första advent och träffas sen en torsdag eftermiddag varje månad. Helgläger i januari och sommarläger på Gotland 12-18 juni.

Kostnad: 400 kr, vid behov finns stiftelsemedel att söka.

Klimatsmart

Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet… Under förträffarna, en vecka i Göteborg samt tio dagar på Styrsö erbjuds du en  blandning av salta bad och samtal om hur vi ska leva hållbart, i det egna livet som människa och tillsammans på jorden.

När: Gruppen startar vid första advent och träffas sen en torsdag eftermiddag varje månad. Helgläger i januari och sommarläger på Styrsö 12-20 juni.

Kostnad: Ingen

Övrig information om sommargrupperna

Konfirmation: Högsbo kyrka 27 eller 28 juni.

Inskrivning: 8 december kl. 18 i Högsbo kyrka.

Skicka din anmälan till:
Hogsbo.forsamling@svenskakyrkan.se
Anmälan ska innehålla: Namn och personnummer, vilken

Har du några frågor? Kontakta Christopher

Christopher  Asker

Christopher Asker

Carl Johans församling

Vad är egentligen konfirmation?

Konfirmation handlar om kristen tro och bygger på dopet.  När en människa döps skapas ett osynligt band mellan människa och Gud och den relationen utforskar vi. Kristen tro handlar därmed om ditt liv med dina frågor och funderingar. Helt enkelt det som är viktigt för dig!

På konfirmandträffar och läger pratar vi om olika existentiella frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord, om det egna livet och relationen till andra, och om vem Gud är. Vi får tänka på egen hand och med andra samt testa nytt tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och psalmboken innehåller, lära dig om våra högtider och hur detta kan hänga ihop med  vårt liv här idag. Vi lär oss tillsammans.

De som leder konfirmationsundervisningen är präster, pedagoger och musiker. Med finns också unga ledare, vilka själva nyligen konfirmerats. Du väljer själv den konfirmationsgrupp som passar dig bäst. Din närvaro är viktig – inte vad du eventuellt redan kan. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du få träffa nya människor och prata om frågor som berör oss alla.