Kontakt

Carl Johans pastorat Besöks- och postadress: Carl Johans Kyrkoplan 1, 41455 Göteborg Telefon: +46(31)7319202 E-post till Carl Johans pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

EuroPride 2018

Svenska kyrkan samarbetar med andra kristna kyrkor och organisationer under namnet Kyrkan på EuroPride. Närvaron under festivalen syns både i arrangemang och genom att Kyrkan på EuroPride har ett tält i Prideparken. Här hittar du de programpunkter som Kyrkan på EuroPride arrangerar under EuroPride i Göteborg 14-19 augusti.

Kyrkan på EuroPride arrangeras i samarbete med Bilda och Sensus.

Varje dag under EuroPride

Love & Marriage – en fotoutställning

Kyrkan på EuroPrides tält, Prideparken

Bröllopsfoton. Brudgum med brudgum, brud med brud.

14.00-19.00

Drop in-vigslar

Kyrkan på EuroPrides tält, Prideparken

Giltig hindersprövning krävs. Välkommen även till förnyelse av äktenskapslöften, förlovningsceremoni eller vänskapsceremoni.

Tisdag 14 augusti

Queerteologi

Betlehemskyrkan
Föreläsning med Johanna Wikberg, teologie magister. Johanna är prästkandidat och tidigare anställd på EKHO i Göteborg. Fika serveras före föreläsningen och det finns möjlighet att ställa frågor efteråt.

Onsdag 15 augusti

Välkommen in i min garderob – att vara HBTQ i frikyrkan

Betlehemskyrkan
Möt Anton Lundholm som skrivit en berörande bok Välkommen in i min garderob – om att vara gay i frikyrkomiljö.
Arrangeras i samarbete med Litterär Salong over the Rainbow

Välkomna varandra. Bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan.

Betlehemskyrkan
Nu stiger rösterna allt högre. HBTQ-personer vill välkomnas i frikyrkan och flera församlingar har redan öppnat sina hjärtan. Ett samtal med några av författarna till denna banbrytande antologi. Arrangeras i samarbete med Litterär Salong over the Rainbow

Torsdag 16 augusti

Lunchvandring längs delar av Göteborgs HBTQ-historia

Start vid Järntorget
Vi träffas på Järntorget klockan 12 och stannar för reflektioner längs vägen. Ingen föranmälan, ingen avgift.

Regnbågsträff

Oscar Fredriks församlingshem
Träff för dig/er som ingår i en regnbågsfamilj. Lek, pyssel, fika, gemenskap och sång med andra regnbågsfamiljer. Ingen anmälan.

Möt succéförfattaren Mats Strandberg

Trappscenen, Stadsbiblioteket, Götaplatsen
Sveriges egen Stephen King, vars böcker är lika strösslade med HBTQ-personer som fyllda med skräck. Arrangeras i samarbete med Litterär Salong over the Rainbow

My Path as a Transgender person

Betlehemskyrkan
Erica Anderson, known from the swedish TV-show "Allt för Sverige" tells her story from Eric to Erica and back to her roots. She is a professor in psychology and in her daily work helping transgender kids.
Ann-Christine Ruuth, a priest in the church of Sweden and a well renowed lecturer in gender identity and transgender from an intersectional perspective, contributes as moderator.
Swedish fika will be available before the lecture. Music by some young EKHO-members.

The Power of Love – musikgudstjänst

Hagakyrkan
Smärta, lust, vardag – den allvarsamma leken. Harriet Ohlsson, Lisen Rylander Löve, Gustav Svedung, Kristofer Göransson och David Nyström tolkar bl a Erasure, Pet Shop Boys, Eurythmics och Bronski Beat.

19.15–20

Gay kenyan pastor Edwin Sikot married his boyfriend in Kenya

Trappscenen, Stadsbiblioteket, Götaplatsen
What followed was murder and a homophobic nightmare. Participants: Edwin Sikot and Lars Gårdfeldt.

Fredag 17 augusti

Mian Lodalen om kärlek mellan kvinnor

Trappscenen, Stadsbiblioteket, Götaplatsen
Mian Lodalen i samtal med Lars Gårdfeldt om sin nya bok Vi två mot världen – uppföljare till Första natten, den första romanen på lättläst svenska om lesbisk kärlek.

I am what I am

Domkyrkan
The Cathedral celebrates Pride and welcomes LGBTQ-people with friends to embrace love and diversity and to praise God. Sami singer Maxida Märak performs. Bishop Susanne Rappmann participates and Ann-Christine Ruuth holds the sermon.

Söndag 19 augusti

Temamässa

Kärra kyrka

Mässa i mångfaldens tecken

Carl Johans kyrka
Rätten att älska och vara den en är.

Transpersoner i svensk 1800-talslitteratur

Trappscenen Stadsbiblioteket, Götaplatsen
Sam Holmqvist om sin doktorsavhandling Transformationer – 1800-talets svenska translitteratur genom Lasse-Maja, C J L Almqvist och Aurora Ljungstedt.

Ester Blenda Nordström, lesbisk journalist och äventyrare

Trappscenen Stadsbiblioteket, Götaplatsen
Augustprisvinnaren Fatima Bremmer om sin bok om den banbrytande journalisten Ester Blenda Nordström (1891–1948).

Varje dag under EuroPride

Love & Marriage – en fotoutställning

Kyrkan på EuroPrides tält, Prideparken

Bröllopsfoton. Brudgum med brudgum, brud med brud.

14.00-19.00

Drop in-vigslar