Foto: Ikon

Allhelgonafirande i Carl Johans pastorat

Våra kyrkor är öppna extra under allhelgonahelgen. Välkommen in för att tända ett ljus för dom du saknar.

Du lämnade ditt leende på vår jord.
Kärleken är.

Sorg har sina olika tider. Ibland bär vi med oss våra minnen som en eftervärme, allt det vi delat och betytt för varandra. I sorgen finns kärleken, saknaden, frågorna och tankarna om livet som blev eller inte blev.

Under allhelgonahelgen tackar vi för levda liv. I minnesgudstjänster tänder vi ljus och stannar upp inför livet som det är, har varit och kommer att bli. Kyrkorna är också öppna stora delar av helgen för dig som hellre bara vill komma förbi och vara för dig själv en stund. Oavsett, så är du varmt välkommen in!

Hälsningar, Anders Leitzinger
kyrkoherde i Carl Johans pastorat

Längre öppettider och fler gudstjänster

Under allhelgona är det många som besöker kyrkogårdar och kyrkor för att tända ljus. För att unvika trängsel har församlingarna i Carl Johans pastorat förlängt öppettiderna och antalet gudstjänster är fler än vanligt. I kalendern kan du se hela programmet. På respektive församlings hemsida finns också en sammanställning med helgens tider:

Kyrkan vid sorg