Ungdomsverksamhet

Till kyrkan är du välkommen precis som du är.

Svenska Kyrkans Unga i Bro är en demokratisk rörelse av barn och unga i Svenska kyrkan.

SKU –  Ungdomsgruppen ses tisdagar mellan 18.00 och 21.00. Denna grupp är för dig som är konfirmerad eller är konfirmand just nu. Varje vecka har vi ett tema, aktivitet eller så bjuder vi in gäster. Ingen anmälan eller avgift!

Plats: Gula huset (Prästv. 6)

Ledare: Pontus Svahn (07 38 38 1786). SMSa om du vill vara med i messengergruppen med information om träffarna.

LUB - ledarutbildning
Vill du vara med att sprida gemenskapen, värmen och glädjen från konfirmationen vidare? Sök ledarutbildningen!

Vad är ledarutbildningen?
• Du får lära dig mer om Jesus, Bibeln och Kyrkan.
• Du får lära dig om ledarskap, och upptäcka dina egna styrkor som ledare.
• Du får lära dig första hjälpen, drama, lekar m.m.
• Efter första året på Ledarutbildningen får du följa med på ledarpraktik i en konfirmationsgrupp. Du prövar att vara i ledarrollen. Du får hjälp och stöd av de äldre ledarna att utvecklas ännu mer. Praktiken är ett volontäruppdrag utan ekonomisk ersättning.
• Efter praktiken träffas vi, utvärderar och lär oss av varandras upplevelser. Ledarutbildningen avslutas med en Sändningsmässa där du blir utsänd som ledare i Svenska kyrkan Bro. Sedan är du behörig att söka ledaruppdrag i konfirmationsgrupper och annan verksamhet!

Vem får gå?
• Du ska vara döpt, konfirmerad och medlem i Svenska kyrkan.
• Du ska vara medlem i Svenska kyrkans unga
• Du ska ha som målsättning att verka som konfirmandledare i Svenska kyrkan Bro.

Intresserad av LUB? Kontakta pontus.svahn@svenskakyrkan.se

LOV – Lovaktiviteter
På sportlov, påsklov, sommarlov, höstlov och jullov försöker vi hitta på roliga aktiviteter som alla kan vara med på. Ibland i Bro. Ibland på annan ort. Ibland i annat land.   För information om lov-aktiviteter kontakta pontus.svahn@svenskakyrkan.se