Körverksamhet

Att sjunga är en del av livet. Roligt och hälsobefrämjande. Att sjunga i kör kostar ingenting. Välkommen!

I Bro församling finns ett flertal körer. Det kostar ingenting att sjunga i kör. Det går bra att anmäla sig till körledarna via telefon eller mejl.

Körledare är Denise Engman, 0738 38 17 89 och Yvonne Nellvik, 0738 38 17 88.

BRO KYRKOKÖR
Övar på tisdagar kl 19.00 i Bro kapell, Prästvägen 6
Vi sjunger fyrstämmigt blandad repertoar klassiskt, visa, pop och medverkar på några gudstjänster per termin, förutom konserter. Höstens stora projekt är en konsert med barockorkester den 10 november kl. 18.00 då vi bl.a. sjunger Vivaldis Gloria. Vi jobbar en del med sångteknik och lär oss att använda rösten på ett sunt sätt. För att sjunga i kyrkokören är det bra om du har vana av att läsa noter eller har bra förmåga att memorera dina stämmor.
Körledare Denise Engman

KÖREN SÅNGGLÄDJE
Övar på tisdagar kl. 13.30 i Bro kapell på Prästvägen, den sista halvtimmen fikar vi tillsammans.
Vi sjunger mest enstämmigt men har börjat nosa på flerstämmighet. Alla är välkomna utan förkunskapskrav. Det viktigaste är sångglädje, inte hur bra du sjunger! Till hösten planerar vi att göra en lunchkonsert i Bro kyrka den 25 oktober kl. 12. med pop-klassiker från 50, 60 och 70-talen: Elvis Presley, Beatles, Gärdestad samt ett julprogram i december. Vi sjunger ibland i gudstjänsten, på äldreboenden och musikcaféer. Vi jobbar en del med sångteknik och du kommer att lära dig en hel del om hur man sjunger för att skona rösten och hålla den fräsch långt upp i åldrarna.
Körledare Denise Engman

KÖREN SING IT
Övar på torsdagar kl. 18.30 i Bro kapell på Prästvägen 6.
Vi sjunger tvåstämmigt, lite svängigare repertoar främst hämtad från gospel, pop och visa. Du behöver inte ha sjungit i kör tidigare eller kunna läsa noter för att vara med. Både män och kvinnor är varmt välkomna! Vi medverkar i gudstjänster och konserter några gånger per termin.

BARNKÖRSVERKSAMHETEN
Barnkör f-åk1
Övar onsdagar kl. 17.15-18.00 i kapellet på Prästvägen 6.
För barn som tycker om att sjunga! Vi medverkar vid gudstjänster några gånger per termin.

Barnkör åk 2-3
Övar onsdagar kl 16.15-17.00 i kapellet på Prästvägen 6
För barn som går i åk 2-3 och som tycker om att sjunga! Vi medverkar vid gudstjänster några gånger per termin.