Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Bro församling Besöks- och postadress: Prästvägen 6, 19730 Bro Telefon: +46(8)58480880 E-post till Bro församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakoni

”Diakoni är uppdraget i kyrkan grundad i Kristi kärlek, att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer. ”

Välkommen att höra av dig:
- När Du vill tala med någon om svåra saker.
- När Du behöver någon som lyssnar.
- När Du känner oro och vill dela den.
- När något går snett.
- När livet har rört ihop sig.
- Om Du behöver få hjälp med att pröva nya vägar.
- Om Du behöver prata med någon annan om Dig själv.
- Om Du vill veta mer om kristen tro.

Diakonerna har liksom präster och biskopar skjorta med ett vitt ”frimärke” under hakan. Diakonernas skjorta är alltid grön.

Diakonerna i Svenska kyrkan känns igen på sina Diakonemblen.  Det är i form av ett kors. Jesus Kors omslutet av en cirkel. Gud som håller hela världen och i mitten av korset en duva med en olivkvist i näbben - hoppet om liv.

”En diakon ska uppsöka, hjälpa och stödja dem som är i kroppslig och själslig nöd, ge kristen fostran och undervisning i tron, i församling och samhälle, vara ett barmhärtighetens tecken och i allt tjäna Kristus i sin nästa”En diakon ska leva som Kristi tjänare och hjälpa människor att gestalta Guds kärlek.Diakonen ska försvara människors rätt, stå på de förtrycktas sida och uppmuntra och frigöra Guds folk till det som är gott, så att Guds kärlek blir synlig i världen”

 

INFORMATIONSMÖTE

INFORMATIONSMÖTE

BOENDESITUATIONEN FÖR ENSAMKOMMANDE UNGA

 NÄR? TISDAG 27/11 KL. 19-20:30                                          

 VAR? PRÄSTVÄGEN 6, BRO
 Informationsmötet är ett samarrangemang mellan:

Föreningen Frivilliga Familjehem i Upplands-Bro arbetar för att ensamkommande asylsökande unga ska ha möjlighet att bo kvar och fortsätta sina studier i kommunen tills deras asylärenden är avgjorda. Vi berättar om den aktuella situationen och om nya möjligheten för uppehållstillstånd för gymnasiestudier.

 

På mötet träffar du företrädare för föreningen som berättar vad det innebär att ta emot en ensamkommande. Ensamkommande ungdomar berättar om vad det betytt för dem att få ett hem.

Röda Korset i Håbo berättar om OMID, en volontärverksamhet med syfte att stödja ungdomsflyktingar med boende, asylärenden och integrationsaktiviteter.

 

VARMT VÄLKOMNA!