Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-169600 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barn- och ungdomsverksamhet

Församlingar runt om i landet erbjuder allt ifrån öppen förskola till sommaraktiviteter, körverksamhet, spädbarnsmassage, babysång, scouter, tjejgrupper, föräldracaféer och mycket annat.

Du och ditt barn eller ungdom behöver inte vara medlemmar i Svenska kyrkan, eller kristna, för att delta i Svenska kyrkans verksamhet. Öppna förskolan eller tonårsgruppen i församlingen kan vara ett sätt för din familj att möta kristen tro och fundera på om det är något för er.

mötesplats för barn och föräldrar

Välkommen på familjegudstjänster och söndagskola. Många församlingar har också öppen verksamhet för föräldralediga, barnkörer och barngrupper.

Mötesplats för ungdomar

Konfirmation, läger, ungdomscafé, samtalskvällar och musikverksamhet är några exempel på mötesplatser för ungdomar. För den som går och bär på något tungt finns präster med tystnadsplikt att tala med.

Den som är ung och vill engagera sig för en rättvisare värld kan arbeta med internationellt arbete i församlingen eller söka till utbytesprogram.
Åk på utbyte och bli volontär

välkommen till dop och konfirmation

Vill du döpa ditt barn? Välkommen! Det går bra att döpas oavsett ålder.
Läs om dopet

Funderar din tonåring på konfirmation? Vid 14 års ålder bjuder församlingen in till konfirmation men det finns ibland även grupper för äldre ungdomar - och för vuxna.
Läs om konfirmation

Ta kontakt med en församling nära dig för att se vilka mötesplatser som finns för barn, ungdomar och föräldrar.

Välkommen att kontakta din församling

Hitta kontaktuppgifter till din församling genom att fylla i din adress i ett formulär.