Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-169600 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Opinion - vi påverkar

Svenska kyrkan vill påverka för att förändra. Här kan du läsa mer om några delar av vårt arbete. Här hittar du också våra debattartiklar, brev till politiker och företag eller uttalanden samt rapporter och positionspapper.

Svenska kyrkan ser det som en del av vårt kristna uppdrag att arbeta för att alla människors lika rättigheter. För Gud har alla människor ett oändligt värde. När en människa kränks, då kränks Gud.

Vi ser att mänsklighetens långsiktiga överlevnad hotas på jorden. Därför vill vi arbeta både mot överexploatering och för en rättvis fördelning av jordens resurser. Vi har också ett uppdrag att arbeta för fred och försoning mellan människor.

Svenska kyrkan vill ta ställning varje dag runt om i Sverige och i vårt internationella arbete. Här visar vi några exempel på hur Svenska kyrkan på nationella nivå arbetar för att påverka och förändra.

Mer om vårt kristna uppdrag.

Ärkebiskopens debattartiklar, brev och krönikor

Övriga debattartiklar

Övriga uttalanden och brev till politiker och beslutsfattare

Positionspapper för det internationella arbetet