Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, 753 10 Uppsala Telefon: 018-169600 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lediga tjänster i Svenska kyrkan

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet. Du har ungefär 22 000 kollegor, från Karesuando i norr till Källstorp i söder, och på många ställen i hela världen.

Hos oss arbetar präster och diakoner, musiker och pedagoger. Men även ekonomer, personalvetare, vaktmästare och kommunikatörer. Alla delar de kristna värderingarna.

Vi jobbar på många olika arbetsplatser

• Många jobbar i en församling, där den viktigaste arbetsuppgiften är att möta människor.
  • Andra jobbar i något av de 13 stiften, som församlingarna tillhör.
  • På kyrkokansliet i Uppsala arbetar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan.
  • Vi finns också i andra länder. Svenska kyrkan i utlandet består av våra församlingar utomlands, där vi möter svenskar som bor där eller reser.
  • Och genom vårt internationella arbete kan du arbeta inom en rad olika områden hos våra samarbetspartners.

Lediga tjänster i stift och församlingar

Tjänster på kyrkokansliet och utomlands

Klicka på "område" nedan för att välja mellan jobben på kyrkokansliet i Uppsala, i Svenska kyrkan i utlandet, och i det internationella arbetet. (Tänk på att tjänster som handlar om det internationella arbetet kan vara placerade på kyrkokansliet i Uppsala.) Om du låter bli att välja, ser du en osorterad lista över alla dessa tjänster.