Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, 753 10 Uppsala Telefon: 018-169500 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lediga tjänster i Svenska kyrkan

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet. Du har ungefär 22 000 kollegor, från Karesuando i norr till Källstorp i söder, och på många ställen i hela världen.

Hos oss arbetar präster och diakoner, musiker och pedagoger. Men även ekonomer, personalvetare, vaktmästare och kommunikatörer. Alla delar de kristna värderingarna.

Vi jobbar på många olika arbetsplatser

• Många jobbar i en församling, där den viktigaste arbetsuppgiften är att möta människor.
  • Andra jobbar i något av de 13 stiften, som församlingarna tillhör.
  • På kyrkokansliet i Uppsala arbetar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan.
  • Men vi finns också i andra länder. Svenska kyrkan i utlandet består av våra församlingar utomlands, där vi möter svenskar som bor där eller reser.
  • Och genom vårt internationella arbete kan du arbeta inom en rad olika områden hos våra samarbetspartners.

Så Hittar du en intressant tjänst

Klicka på "område" nedan för att välja mellan jobben på kyrkokansliet i Uppsala, i Svenska kyrkan i utlandet, och i det internationella arbetet. (Tänk på att tjänster som handlar om det internationella arbetet, kan finnas på kyrkokansliet i Uppsala.) Om du låter bli att välja, ser du en osorterad lista över alla dessa tjänster.

Just nu går det inte att se listan över lediga tjänster i stift och församlingar. I väntan på att problemet blir löst hittar du dessa tjänster på Svenska kyrkans intranät. Välkommen dit!

Här kan du se lediga tjänster hos Svenska kyrkans internationella samarbetspartners runt om i världen.