Utlandspersonal i Afrika

Else Berglund utsänd till Kenya

Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Else Berglund

Else är utsänd till Kenya för att samordna flyktingprogrammen i östra Afrika. Hon stöder Svenska kyrkans samarbetspartners i deras arbete och arbetar för ett psykosocialt förhållningssätt i flyktingmottagandet.

Else är utsänd av Linköpings stift.

Mejladress till Else Berglund

Herman Hallonsten utsänd till Sydafrika

Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Herman Hallonsten

Herman Hallonsten arbetar från hösten 2014 i Sydafrika med att konsolidera och kvalitetssäkra mammamentormodellen och också stödja de liknande verksamheter som startats i Etiopien och Swaziland. Han ska även arbeta med hälso- och genusfrågor.

Herman är utsänd av Uppsala stift.

Mejladress till Herman Hallonsten

Elisabeth Målqvist är präst och kommer att arbeta med mödra- och barnhälsovård i Swaziland.

Elisabeth Målqvist

Elisabeth är utsänd till Swaziland för att arbeta med mödra- och barnhälsovård enligt mentormammamodellen.

Elisabeth är utsänd från Uppsala stift.

Elisabeth och Mats Målqvist intervjuas i Upsala Nya Tidning inför resan till Swaziland.

Elisabeth Målqvists mejladress.

Mats Målqvist är läkare och ska vara med och bygga upp ett projekt för barn- och mödrahälsovård i Swaziland.

Mats Målqvist

Mats är läkare och utsänd till Swaziland för att fortsätta arbetet med den mödra- och barnhälsovård enligt mentormammamodellen.

Mats är utsänd från Uppsala stift.

Mats och Elisabeth Målqvist intervjuas i Upsala Nya Tidning inför resan till Swaziland.

Mats Målqvists mejladress.

Läs Mats Målqvists blogginlägg >>

Dag Oredsson, utsänd teolog till Arusha i Tanzania.

Dag Oredsson

Dag Oredsson är teolog och utsänd till universitet Makumira i Arusha,Tanzania.

80 procent av tiden utbildar han studenter och 20 procent arbetar han med ett utbyte med Svenska kyrkans präst- och diakonutbildning.

Dag är utsänd av Uppsala stift.

Mejladress till Dag Oredsson.

Anna-Maria Sandström är biståndshandläggare och blir Svenska kyrkans kontaktperson gentemot ett tiotal samarbetspartner i regionen.

Anna-Maria Sandström

Anna-Maria Sandström är Svenska kyrkans regionala representant på Afrikas horn.

Hon är stationerad i Nairobi, Kenya, och arbetar med partner och projekt i Kenya, Sydsudan, Etiopien, Eritrea och Somalia.

Anna-Maria Sandströms mejladress.

Peter Svensson är kontaktperson för Svenska kyrkan i Södra Afrika. Han bor i Pretoria och är utsänd på tre år från augusti 2011.  Han kommer från Helsingfors.

Foto: Ulrika Lagerlöf/IKON

Peter Svensson

Peter är utsänd av Svenska kyrkan som samordnare för södra Afrika.

Han bor i Pretoria  i Sydafrika och är utsänd på tre år.
Han är vanligtvis bosatt i Helsingfors.

Mejladress till Peter Svensson.

Eva Palmqvist

Marc Simtizi