BUFF, barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö välkomnar med spännande program

Nyhet Publicerad Ändrad

På BUFF:s program den 27-30 september 2020 finns en rad filmer som ännu inte visats för publiken i Malmö. Bland dessa är åtta tävlingsfilmer. En av dem koras till vinnare av Svenska kyrkans pris för bästa ungdomsfilm på 100 000 kronor.

I mars i år ställdes festivalen in med kort varsel på grund av Coronapandemin. Nu meddelar festivalledningen glatt att en nedbantad version av BUFF 2020 genomförs den 27-30 september på biograf Panora.

Målsättning har hela tiden varit att återkomma med festivalen så fort ett tryggt och givande alternativ var möjligt. Med öppnade biografer, stor anpassning, visningar för maximalt 50 personer och nära dialog med Malmö stad och biograf Panora är BUFF tillbaka med film i världsklass. 

På BUFF delar Svenska kyrkan ut 100 000 kronor till en ungdomsfilm som håller hög konstnärlig kvalitet och synliggör existentiella, rättvise- och sociala frågor på ett sätt som berör.

De åtta filmer som i år tävlar om kyrkans filmpris är: Lola (Belgien), Perfect 10 (Storbritannien), John Denver Trending (Filippinerna), The Orphange (Danmark, Tyskland, Afghanistan, Frankrike, Luxemburg), Bulbul Can Sing (Indien), The Innocence (Spanien), Cocoon (Tyskland) och Life Without Sara Amat (Spanien).  

Festivalen inleds söndagen den 27 september med två invigningsfilmer, H is for Happiness och The Orphanage (Barnhemmet), på biograf Panora. Parallellt med den fysiska visningen kommer filmerna göras tillgängliga för streaming och Q&A, frågor och svar, tillsammans med John Sheedy och Shahrbanoo Sadat, filmernas regissörer.

Stort antal filmtitlar visas 

Invigningen följs av tre dagar med ett urval filmer från årets festivalprogram, där fokus ligger på filmer som är i tävlan och långfilmer som inte finns tillgängliga på andra sätt. Utöver biografvisningar kommer skolor i Malmö att erbjudas 7 500  platser på digitala visningar av 48 stycken titlar – 4 långfilmer och 44 kortfilmer. 

Festivalen avslutas festligt med en digital prisutdelning den 30 september, live från studio i Malmö och med filmgäster på länk från hela världen.  

Läs intervjun med festivalgeneralen Julia Jarl 

Fullständigt program hittar du här