Helige Franciskus Systraskap

Systrarna har funnit sin inspiration såväl hos Franciskus som hos Klara, och strävar efter ett liv med utrymme både för samhällstillvänt arbete och stillhetens böneliv. Att ta emot gäster och att odla grönsaker till husbehov har varit systrarnas huvudsakliga arbete, jämte en del undervisning och tillfälliga engagemang. Vardagen inramas av bönetiderna, fyra tideböner sjungs dagligen i kapellet och mässa firas fyra gånger i veckan. Så här kan en dag i klostret se ut. I bönelivet, i kommunitetens gemenskapsliv och i mötet med andra människor vill systrarna förverkliga den franciskanska kallelsen att bygga upp Kristi kyrka.

Gäster

Vi tar emot gäster för några dygns vistelse. Oftast endast kvinnliga gäster, men till retreater och stilla dagar välkomnas även män. Ring telefonnumret nedan för information och bokning.

Mer information finns på klostrets egen hemsida: www.klaradalskloster.se

Helige Franciskus Systraskap, Klaradals kloster, Lindåsvägen 22, 443 45 Sjövik.
Tfn. 0302-432 60

Bankgiro: 811-8879, Sankta Klaras stiftelse