Välkommen till Klippans pastorats hemsida.

Från den 1 januari 2014 har Klippans, Riseberga-Färingtofta och Östra Ljungby församlingar samlats under Klippans pastorat. Här på vår hemsida kan du läsa om vad som händer i vårt pastorat.

___________________________________________________________

Vårfest i Källna Sockenstuga - torsdagen den 24 april kl 19.

Musikprogram med Monica Zetterlunds låtar. Lena Björklund sång, Ingvar Jönsson piano och saxofon. Anders Engberg bas. Kaffeservering och lotterier.

Välkommen! Källna arbetskrets.

___________________________________________________________

Hela Kyrkan Sjunger - Dina händer är fulla av blommor!Trumpet

I Färingtofta Kyrka, söndagen 27 april kl 18.

En kväll fylld av påsk- och vårsånger. Under ledning av Göran Elnegård. Med Petrikören, Ingemar Einarsson på trumpet och Per Linderfalk som präst.

Kom med och sjung!

___________________________________________________________

The King and Queen gästar S:t Petri kyrka den 3 maj kl 19.00. Biljetter finns att köpa på pastorsexpeditionen i S:t Petri samt på Biblioteket och Turistbyrån i Klippan från och med den 17 mars 2014. 
__________________________________________________________

Kh. Pernilla Håkansdotter-Olsson har ordet

Vår VÅR..  
Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka….
Så skriver Karin Boye i en av sina underbara dikter. Och visst är det en bra fråga. Det är vårkänningar i Skåne. Med förundran och förväntan upptäcker jag små gula blommor under vintertrötta buskar. Knopparna har inte brustit ännu men jag ser att det enda som fattas dom är solens värmande strålar. När det så småningom sker så kommer dessa knoppar bli till blommor som sprider än mer glädje. Det är som om naturen står på tå och bara väntar…

Våren är min favoritårstid. Jag blir lika förvånad, lika glad och lika hänförd varje år. Jag tröttnar aldrig! Jag ”livsnjuter” när jag upptäcker att mörker har blivit ljus när det är dags att ta sig till jobbet. Jag andas med full kraft in den friska luften som plötsligt fylls av nya dofter, luft som andas liv och lust. I Sverige sker inte bara något med naturen när vinter går mot vår.

Du märker det också på människorna! Plötsligt mer än fördubblas befolkningen då vi drar oss ut ur våra iden och vår vinterslummer. Vi cyklar till jobbet, vi lägger vantarna i cykelkorgen mer ofta än vi har dom på våra händer, trots att det biter i huden. Vi blir lite obstinata och struntar i koftan. Människor ler lite mer, hejar en gång extra och ALLA pratar om det som ligger och lurar: våren. Ett fantastiskt fenomen som jag är tacksam över att få uppleva ytterligare ett år. En tid då skapelsen byter skepnad och förbereder sitt mästerverk. En prakt av grönska och blommor som egentligen är alldeles för generös. Ett slöseri med färg och form, dofter och ljud. Jag tar tacksamt emot. Jag tackar Gud för prakten och pråligheten, för allt det som kommer upp ur en frusen jord. Tackar för livets växtkraft och förmåga, och förundras…
Jag kommer på att jag egentligen inte kan ta in allt på en gång, men i små mått, lite i taget. Det är våren för mig. Det pirrar i kroppen. Ljuset är på väg tillbaka. Flyttfåglarnas plogar vänds norrut och dom är på väg hem igen…
Jag kan höras deras glädjeskrik redan innan jag ser dom som vägvisare på himlavalvet. Jag ber om växtkraft Gud även i våra liv. Att vi med blommans envishet och styrka kan tränga genom den hårdaste asfalt för att sprida glädje, att vi likt rötterna med kraft och styrka kan återfå förmågan att dra upp liv ur marken.
Jag ber jag dig Gud att vi kan finna energi att ge vidare till dom i vår tillvaro som behöver det. Låt mig  få spira Gud, låt min gärning göra gott för min nästa. Växtkraft är urkraft. Inneboende och vilandes till dess du ser ljuset och tar den i anspråk. Våga växa, det är vår i luften och under vinterns femtio nyanser av grått finns det hundratals nyanser av grönt…  

Bästa hälsningar  
Pernilla Håkansdotter Olsson


Följ oss på facebook!

I vår Facebookgrupp Klippans pastorat kan du följa allt som händer i pastoratet.

Dagens bibelord

Saknar du vårt församlingsblad?

Klippans pastorat

Besöksadress:
Vedbyvägen
vid S:t Petri kyrka
26435 Klippan
Postadress:
Box 98
26421 Klippan
E-post:
Telefon:
0435-29680
Webbadress:
http://
Våra kyrkor:

Besöks- och telefontider

Expedition:
mån, ons, tors och fredag 08.30-12.00
tisdag 13.00-16.30

Gravskötselärenden:
måndag-torsdag, kontorstid 0435-296 96

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig. Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Jag heter:

Jag vill vara anonym:

Min bön:
Vad är 1 + 6 ?

Webbansvarig

Kom gärna med tips och synpunkter på vår hemsida. Hälsningar Anna Olsson, informatör.

0435-296 86

//