”I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav.”

”I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav.” Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Tillsammans i tystnad

Skapad: 2015-01-27 10:50:00

Behöver du komma ner i varv, bli mer samlad och landa här och nu? Unna dig själv en stunds stillhet, skapa lite inre utrymme och glöm vardagens stress och krav. Det här kan vara ett sätt att hitta tillbaka till din egen kraft och få en annan sorts återhämtning. Vi hjälper varandra och då kan det vara lite lättare.

I vår kan du vara med på:

Tysta meditationer i S.t Petri kyrka
Kanske har du funderat på om meditation är något för dig och är nyfiken att pröva eller så är du mer erfaren. Det är lättare att hitta vanan om man är flera. Vi börjar med en enkel introduktion och övar tillsammans. Vi träffas några gånger under våren och pratar om hur vi går vidare.
Datum: 2/3, 9/3, 16/3, 23/3 Tid: Kl 18.00–18.50.
Ledare: Andrea Olming.
Ingen anmälan. Välkommen att vara med.

Retreat i Vedby
I dagens samhälle går stor del av vår tid åt till kommunikation med andra människor. Mejlen plingar, telefonerna ringer, radio och teve sänder dygnet runt. Den moderna människan är ständigt uppkopplad, ständigt nåbar. Men mitt i denna virvel av information är det lätt att tappa taget om själen. Att vara på retreat är att dra sig undan och hämta ny kraft i stillhet, ett tillfälle att hinna ifatt sig själv.
Vi delar en heldag med varandra i Vedbys vackra omgivning. Här finns plats för vila, vandring, läsning, eftertanke, och närvaro.
Datum: 28 mars. Tid: Kl. 09.00–18.30 Pris: 150:-.
Anmälan senast: 16 mars.
Ledare: Ann-Marie Nelson och Andrea Olming.
Frågor och anmälan till: Andrea Olming,
e-post: andrea.olming@svenskakyrkan.se eller tel 0435-44 35 64.

__________________________________________________________

Skapad:2014-08-25 15:05:00

Varmt välkomna till våra caféer i S:t Petri församlingshem och Ljungbyheds församlingshem. Vi träffas kl 14-16 och börjar ofta med en andakt. Därefter fikar vi för att sedan fortsätta med något program. Ingen föranmälan behövs. Kostnad 20:-. Vid frågor kontakta Tina Nordström, tel 296 95.

Läs mer om Onsdagscaféer

Senaste numret av Prästkragen kan du läsa här.

Klicka på bilden så kan du läsa hela tidningen på din skärm.

Följ oss på Facebook!

På vår Facebook-sida Klippans pastorat kan du följa allt som händer i pastoratet.

Klippans pastorat

Bra att veta:

Expeditionen i S:t Petri har öppet följande tider:

Mån, ons, tors och fredag
08.30-12.00
tisdag 13.00-16.30