Det är dags att fly!

Skapad: 2015-02-02 14:11:00

När du tvingas fly ditt hem och din familj, vart tar du vägen och vem kommer att ta emot dig? När kommer du att kunna återvända till ditt hem? Vem kan du lita på och hur många kommer att försöka utnyttja dig på vägen?
Dessa frågor och många fler har vi som levt som flyktingar tvingats söka svaret på. Ibland har frågorna besvarats av flera generationer av vår släkt. Att aldrig riskera att bli flykting är ett privilegium som är få förunnat. Denna föreläsning är en hyllning till flyktingarna.
Hanin Shakrah berättar om den humanitära katastrofen i Syrien och om de överlevare som idag lever i Sverige och deras farliga väg hit.

Hanin Shakrah är juridikstudent, asylrättsengagerad och frilansskribent och journalist. Hon har bl a medverkat i SVT’s serie Fosterland. Hon har själv palestinsk bakgrund från Syrien och har arbetat med mänskliga rättigheter i bland annat Syrien, Palestina, Sverige och Libanon.

Välkomna till en högaktuell och intressant föreläsning!
Onsdagen 25/2 kl 18.30 i S:t Petri församlingshem.
______________________________________________________

Familjebild. Att aldrig veta när du ska få äta igen. Den känslan.

Foto: Magnus Aronson/IKON

Var med och utrota hungern!

Skapad:2015-02-12 17:11:00

Ikväll går 800 miljoner människor och lägger sig hungriga, de flesta utan att veta om de kommer att kunna äta något imorgon. Den känslan, den ovärdiga situationen och den orättvisan kan utrotas. Om vi delar med oss.

Den 15 februari – 29 mars tar vi krafttag mot hungern i världen i Svenska kyrkans fastekampanj. Var med du också! Ge din gåva här >>

”I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav.”

”I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav.” Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Skapad:2015-02-03 15:24:00

Retreat och Meditation. Behöver du komma ner i varv, bli mer samlad och landa här och nu? Unna dig själv en stunds stillhet, skapa lite inre utrymme och glöm vardagens stress och krav. Det här kan vara ett sätt att hitta tillbaka till din egen kraft och få en annan sorts återhämtning. Vi hjälper varandra och då kan det vara lite lättare.

Läs mer om Tillsammans i tystnad.

Senaste numret av Prästkragen att läsa.

Klicka på bilden så kan du läsa hela tidningen på din skärm. Nästa nummer kommer ut i brevlådorna i slutet av februari.

Klippans pastorat

Foto: Magnus Aronson/IKON

Om du inte tar hand om din kropp, vart ska själen då bo…?

Skapad: 2015-02-03 10:24:00

Nu är tid för DIG, både kroppsligt och själsligt. Vi träffas tio gånger, pratar livsstil, kost, motion, andlighet, Gud och allt däremellan. Det vill säga LIVET. Varje träff innehåller samtal utifrån ett tema, motion i anpassad form samt avslutning i kyrkorummet i form av avslappning/meditation. Träffarna blir ca 1,5 timme långa. Antalet platser är begränsade. Vi kan ses både dag- och kvällstid. Det bestämmer vi när vi ses första gången.

Anmälan görs till Pernilla Håkansdotter Olsson, maila genom att klicka här. eller ring 0435-296 81.

Uppstart i början av mars.

Bra att veta:

Expeditionen i S:t Petri har öppet följande tider:

Mån, ons, tors och fredag
08.30-12.00
tisdag 13.00-16.30

Kyrkogårdsexpeditionen
ligger i Östra Ljungby. Öppet kontorstid
måndag-torsdag.

Tel: 0435-296 96

_____________________

Vår fakturaadress är:

Svenska kyrkan i
Klippans pastorat
264 03 Ljungbyhed

Adress för övrig post:

Svenska kyrkan
i Klippans pastorat
264 21 Klippan

Sjungande män sökes till Petrikören!

Skapad: 2015-02-05 09:12:00

Den 7/6 2015 ska vi göra folkmusikmässan ”I välsignan och fröjd” i Vedby kyrka. Längre fram planerar vi att göra Faure’s Requiem där vi också behöver skönsjungande män med körvana. Välkommen att pröva att vara med i dessa projekt. Tenorer är extra efterlängtade. Vill du veta mer? Kontakta körledare Ingrid Häggström, tel 070-511 74 38. Du kan också skicka e-post

Följ oss på Facebook!

På vår Facebook-sida Klippans pastorat kan du följa allt som händer i pastoratet.