Foto: Kerstin Stickler

Skapad:2014-04-02 15:22:00

Missade du den offentliga utfrågningen av biskopskandidaterna eller vill se den igen, går det nu att se valda delar. Biskopskandidaternas har också svarat på frågor som de fått på stiftets webbplats. Ett 30-tal frågor har skickats till varje kandidat - och nu är alla svar publicerade. På biskopsvalets webbplats finns massor av matnyttig information inför valet på torsdag.

Gå till biskopsvalets webbplats
Peter Persman är glad över att Själevads kyrka får besök av tv-programmet Antikrundan.

Peter Persman är glad över att Själevads kyrka får besök av tv-programmet Antikrundan. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-08-29 07:50:00

På onsdag kommer tv-programmet Antikrundan att gästa Själevads kyrka för att göra en inspelning till nästa säsongs program. – Vi tycker att det är ett roligt sätt att få Själevads kyrka att synas. Kyrkan representerar ett viktigt kulturarv och det är med glädje vi ser fram emot att upplåta denna skatt till inspelning av Antikrundan i SVT, säger Peter Persman, kyrkoherde i Själevad, Mo och Björna församlingar.

Läs mer om Antikrundans besök i Själevads kyrka

Foto: Stellan Herner och Monica Gustafsson

Skapad:2014-09-01 13:56:00

En gammeldags mässa firas som man gjorde år 1894, en drakflygardag, en föreläsning av Mark Levengood och invigning av en regnbågsmatta i domkyrkan. Det är en helt vanlig månad i Svenska kyrkan i Härnösands stift.

Läs mer om Stiftet runt i september
Jourhavande präst nås via 112 och från och med 1 september också via nätet.

Jourhavande präst nås via 112 och från och med 1 september också via nätet. Foto: Gustaf Hellsing

Skapad:2014-08-28 10:28:00

Jourhavande präst i Svenska kyrkan utökar sin tjänst genom att öppna två nya kanaler för kontakt. Från och med måndag är det möjligt att chatta med och skriva digitalt brev till Jourhavande präst.

Läs mer om jourhavande prästs utökade tjänst

 

Foto: Petter Frisell

Skapad:2014-08-20 08:09:00

Härnösands stifts konfirmandkonsulent Britt-Marie Frisell har utsetts till Årets förnyare i Svenska kyrkan 2014. Priset får hon för att hon under många år har skapat plats åt unga människors engagemang i Svenska kyrkan samt bidragit till en rörelse med unga ledare över hela landet.

Läs mer om Britt-Marie Frisell utsedd till årets förnyare

 

Foto: Emma Larsson

Skapad:2014-08-18 11:33:00

Ung, same och kristen. Tre nyckelord för det samiska konfirmandlägret där fyrtiotalet ungdomar får möjlighet att både stärka sin identitet samt komma närmare Gud. – Det som är så bra är att jag får komma hit och se att jag inte är ensam, det finns många som man kan relatera till. Man känner sig hemma, säger konfirmanden Mathilda Njaita.

Läs mer om det samiska konfirmandlägret

 

Foto: Jim Elfström

Skapad:2009-05-13 11:00:00

Under sommaren erbjuder Svenska kyrkan ett stort urval av pilgrimsaktiviteter i Härnösands stift. Det är vandringar och gudstjänster längs leder med anor från medeltiden. Total rör det sig om ett 25-tal vandringar, både korta dagsturer och längre vandringar, som församlingar i stiftet bjuder in till under perioden 1 juni - 29 september.

Läs mer om pilgrimsvandringar sommaren 2014

 

Biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

Foto: Kerstin Stickler

Mer jämställdhet behövs i kyrkan

Skapad: 2012-02-02 08:25:00

BISKOPENS ANTECKNINGAR | Antje Jackelén har installerats som ärkebiskop i Svenska kyrkan, den första kvinnan på posten. Är det förlegat att prata om jämställdhet nu? Har vi kommit tillräckligt långt med den? Biskop Tuulikki svarar ett bestämt nej. 

Läs mer

 

Tor Singsaas, Tuulikki Koivunen Bylund och Simo Peura möts i Härnösand.

Tor Singsaas, Tuulikki Koivunen Bylund och Simo Peura möts i Härnösand. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-08-20 07:57:00

Nu pågår Mittnordenmötet i Härnösand. Det är biskop Tor Singsaas från Nidaros stift i Norge och biskop Simo Peura från Lappo stift i Finland som med några av sina medarbetare som besöker Härnösands stift.

Läs mer om Mittnordenmötet

 

Prästen Malin Sandin döper Tyra i den 800 år gamla dopfunten på Alnö. Mamma Sandra Andersson, pappa Ulf Larsson och syskonen Herman, Melker och Maya delar högtiden.

Prästen Malin Sandin döper Tyra i den 800 år gamla dopfunten på Alnö. Mamma Sandra Andersson, pappa Ulf Larsson och syskonen Herman, Melker och Maya delar högtiden. Foto: Kerstin Stickler

Skapad:2014-03-11 16:32:00

Kulturarvet i Svenska kyrkan tillhör oss alla och rymmer skatter från tusen år. Det är ett levande museum som vi får använda. I en ny bok om kyrkans kulturarv finns Alnös 800 år gamla dopfunt med och i den döptes lilla Tyra.

Läs mer om Tyras dop

 

Svenska kyrkans 14 biskopar.

Svenska kyrkans 14 biskopar. Foto: Magnus Aronsson

Skapad:2014-05-08 14:26:00

Sverige kan bli ett föregångsland i fråga om klimatet. Därför är det dags att vetenskap, politik, kultur och religion samverkar. Vi uppmanar Sverige att verka för att kraftfulla och bindande klimatavtal träffas. Det skriver Svenska kyrkans biskopar som idag kommer ut med ett biskopsbrev om klimatet.

Läs mer om biskoparnas klimatuppmaningar

 

I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan också tända ljus och be.

I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan också tända ljus och be. Foto: Monica Gustafsson

Skapad:2014-02-20 15:06:00

Sätt dig. Knäpp händerna. Blunda om du vill. Be högt eller tyst. Här har vi samlat några böner som du kan låta dig inspireras av. Fler hittar du i psalmboken och i andra bönböcker. Eller be fritt ur hjärtat. Bönens kraft är stor.

Böner – tips och inspiration

 

 

Foto: Jim Elfström

Skapad:2011-11-03 09:30:00

I dopet görs Guds kärlek till varje enskild människa synlig. Dopet är en viktig framtidsfråga för alla barn, deras familjer och för Svenska kyrkan. Här svarar biskop Tuulikki Koivunen Bylund på 10 frågor om dopet.

Läs mer om Tio frågor om dopet

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressmeddelanden

 

 
Hitta kurser och annan information på intranätet
 

På Svenska kyrkans gemensamma intranät finns riktad information till dig som är anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Härnösands stifts församlingar.  

Härnösands stifts intranät  

 

 
Saxat ur andra medier:

  

Kontakta Härnösands stift

  

 

Nyhetsbrevet 'Vårt stift'

 

 
Samarbetspartners:

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//