Göran Lundstedt, Eva Nordung Byström, Ninni Smedberg, Sven Hillert och Cecilia Nyberg.

Göran Lundstedt, Eva Nordung Byström, Ninni Smedberg, Sven Hillert och Cecilia Nyberg. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-06-11 16:47:00

Nu finns det möjlighet att ta en närmare titt på de fem biskopskandidaterna. De presenteras i var sin film där de får berätta om sin syn på biskopsrollen, relationen till stiftet och presentera sig själva som personer lite närmare. Här finns också deras meriförteckningar att läsa

Se filmerna om biskopskandidaterna

Foto: Jim Elfström

Skapad:2009-05-13 11:00:00

Under sommaren erbjuder Svenska kyrkan ett stort urval av pilgrimsaktiviteter i Härnösands stift. Det är vandringar och gudstjänster längs leder med anor från medeltiden. Total rör det sig om ett 25-tal vandringar, både korta dagsturer och längre vandringar, som församlingar i stiftet bjuder in till under perioden 1 juni - 29 september.

Läs mer om pilgrimsvandringar sommaren 2014
Jan From (som inte följer med på pilgrimsresan) och Mattias Huss provar motorcyklar.

Jan From (som inte följer med på pilgrimsresan) och Mattias Huss provar motorcyklar. Foto: Pernilla Eurenius

Skapad:2014-07-17 13:02:00

På fredag åker ett 20-tal personer från Timrå församling på pilgrimsresa med motorcykel med slutdestination Trondheim.

Läs mer om MC-knuttar på pilgrimsresa till Trondheim

Foto: Gustaf Hellsing

Skapad:2014-06-11 21:00:00

KRÖNIKA | Semestern kan innehålla höjdpunkter men risken är att jagandet av upplevelser kan bli stressande och inte den förväntande vilan och återhämtningen, skriver Leif Sellling, präst och stiftsadjunkt. Han uppmanar oss att se höjdpunkter i det lilla.

Läs mer om Sommarens höjdpunkter
Frösö kyrka är en av många sommarkyrkor.

Frösö kyrka är en av många sommarkyrkor. Foto: Monica Gustafsson

Skapad:2009-06-10 11:00:00

Efter midsommar slår årets sommarkyrkor upp sina portar för vägfarare och andra semesterlediga. I Härnösands stift är det 35 kyrkor som håller extra öppet under semesterperioden för att bjuda på en stunds vila från vägdamm och shoppingstress.

Läs mer om årets sommarkyrkor
Prästen David Tosteberg ritar ett kors av dopvatten på alla som vill bekräfta sitt dop.

Prästen David Tosteberg ritar ett kors av dopvatten på alla som vill bekräfta sitt dop. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-06-02 08:46:00

Under söndagens högmässa i Härnösands domkyrka hölls en särskild ceremoni för alla som ville bekräfta sitt dop. Elva stycken asylsökande vars tro ifrågasatts deltog i ceremonin.

Läs mer om dopbekräftelse i domkyrkan
Biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

Foto: Kerstin Stickler

Mer jämställdhet behövs i kyrkan

Skapad: 2012-02-02 08:25:00

BISKOPENS ANTECKNINGAR | Antje Jackelén har installerats som ärkebiskop i Svenska kyrkan, den första kvinnan på posten. Är det förlegat att prata om jämställdhet nu? Har vi kommit tillräckligt långt med den? Biskop Tuulikki svarar ett bestämt nej. 

Läs mer

Domprost Tor Frylmark, Marta Wiberg, Karin Sivertsson, Erika Helenius och biskop Tuulikki Koivunen Bylund

Domprost Tor Frylmark, Marta Wiberg, Karin Sivertsson, Erika Helenius och biskop Tuulikki Koivunen Bylund Foto: Håkan Nordlöf

Skapad:2014-06-05 11:15:00

Härnösands stift har fått tre nya präster. Vid söndagens mässa i Härnösands domkyrka vigdes de till tjänst av biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

Läs mer om Tre nya präster till Härnösands stift
Prästen Malin Sandin döper Tyra i den 800 år gamla dopfunten på Alnö. Mamma Sandra Andersson, pappa Ulf Larsson och syskonen Herman, Melker och Maya delar högtiden.

Prästen Malin Sandin döper Tyra i den 800 år gamla dopfunten på Alnö. Mamma Sandra Andersson, pappa Ulf Larsson och syskonen Herman, Melker och Maya delar högtiden. Foto: Kerstin Stickler

Skapad:2014-03-11 16:32:00

Kulturarvet i Svenska kyrkan tillhör oss alla och rymmer skatter från tusen år. Det är ett levande museum som vi får använda. I en ny bok om kyrkans kulturarv finns Alnös 800 år gamla dopfunt med och i den döptes lilla Tyra.

Läs mer om Tyras dop
Skapad:2014-05-12 08:08:00

Den skeppsformade ljusbäraren i Torsåkers kyrka i Ångemanland har nu blivit frimärke. Den är en del i frimärkshäftet "Kyrkans konst i 1000 år" som ges ut med anledning av att Skara stift firar 1000 år.

Läs mer om ljusbäraren som blivit frimärke
Svenska kyrkans 14 biskopar.

Svenska kyrkans 14 biskopar. Foto: Magnus Aronsson

Skapad:2014-05-08 14:26:00

Sverige kan bli ett föregångsland i fråga om klimatet. Därför är det dags att vetenskap, politik, kultur och religion samverkar. Vi uppmanar Sverige att verka för att kraftfulla och bindande klimatavtal träffas. Det skriver Svenska kyrkans biskopar som idag kommer ut med ett biskopsbrev om klimatet.

Läs mer om biskoparnas klimatuppmaningar

Foto: Eva Nordung Byström

Skapad:2014-05-16 10:25:00

​Nu invigs stiftets energisnålaste församlingsgård. Miljön har stått i fokus när man byggt Alne församlingsgård och kyrksal i Bonäset utanför Örnsköldsvik.

Läs mer om Alne församlingsgård
Forskaren Stig Linde berättar om sina reflektioner av diakoniprojektet.

Forskaren Stig Linde berättar om sina reflektioner av diakoniprojektet. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-05-05 13:50:00

Ett åttiotal personer samlades på Hallstaberget i Sollefteå för att diskutera Svenska kyrkans roll på landsbygden. Det var avslutningen på ett treårigt projekt som drivits av Härnösands stift och församlingarna i Bräcke-Ragunda kontrakt.

Läs mer om kyrkans viktiga roll på landsbygden

 

I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan också tända ljus och be.

I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan också tända ljus och be. Foto: Monica Gustafsson

Skapad:2014-02-20 15:06:00

Sätt dig. Knäpp händerna. Blunda om du vill. Be högt eller tyst. Här har vi samlat några böner som du kan låta dig inspireras av. Fler hittar du i psalmboken och i andra bönböcker. Eller be fritt ur hjärtat. Bönens kraft är stor.

Böner – tips och inspiration

Foto: Jim Elfström

Skapad:2011-11-03 09:30:00

I dopet görs Guds kärlek till varje enskild människa synlig. Dopet är en viktig framtidsfråga för alla barn, deras familjer och för Svenska kyrkan. Här svarar biskop Tuulikki Koivunen Bylund på 10 frågor om dopet.

Läs mer om Tio frågor om dopet

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressmeddelanden

Skapad: 2013-12-17 10:16:00
Skapad:2014-04-02 15:22:00

Vem vill du se som Härnösands stifts nästa biskop? Det är hög tid att fundera över vem som är bäst lämpad att ta över kräklan. Här finns information för alla som ska rösta i biskopsvalet och för alla som är intresserade av att ta del av den process som biskopsvalet är.

Läs mer om biskopsvalet

  

Hitta kurser och annan information på intranätet

På Svenska kyrkans gemensamma intranät finns riktad information till dig som är anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Härnösands stifts församlingar.  

Härnösands stifts intranät  

   

 

Kontakta Härnösands stift

 

 

Nyhetsbrevet 'Vårt stift'

 

Samarbetspartners:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//