Kören Chanticleer som uppträder i Rödöns kyrka och Lena-Maria Klinvall som uppträder i Ovikens gamla kyrka.

Kören Chanticleer som uppträder i Rödöns kyrka och Lena-Maria Klinvall som uppträder i Ovikens gamla kyrka. Foto: Lisa Kolher och Andreas Joakimsson

Skapad:2014-09-29 09:09:00

En konsert med en kör från San Fransisco som vunnit en Grammy, högmässa för nybörjare, böndagsmåndag, 150 års jubileum för Ovikens kyrkokör och Kulturnatt i Själevad är något av det stora utbud församlingarna i Härnösands stift bjuder på under oktober.

Läs mer om stiftet runt i oktober

Foto: Gustaf Hellsing

Skapad:2014-09-23 11:03:00

Församlingarna i stiftet har många aktiviteter för alla åldrar. Nu finns mycket av detta samlat i Svenska kyrkans gemensamma kalender.

Läs mer och titta i kalendern
Vindkraftverk i Rätan

Vindkraftverk i Rätan Foto: Max Enander

Skapad:2014-09-17 07:59:00

13 stycken nya vindkraftverk som mäter 179 meter över havet har placerats på Härnösands stifts mark i Rätan efter ett beslut i Egendomsnämnden att upplåta marken i 30 år. – Kyrkan jobbar ju med miljöfrågor i stort och vi vill främja den förnybara energin, säger Max Enander, stiftsjägmästare på Härnösands stiftskansli.

Läs mer om de nya vindkraftverken

Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-09-17 10:19:00

Härnösands stifts nästa biskop heter Eva Nordung Byström, nu kyrkoherde i norra Ångermanland och prost i Örnsköldsviks kontrakt. Det står klart efter dagens avgörande biskopsval.  – Det här är så stort att det är svårt att ta in. Jag blir faktiskt tårögd, säger en omtumlad Eva Nordung Byström när hon meddelas resultatet.

Läs mer om valresultatet
Biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

Foto: Kerstin Stickler

Regnbågsmattan har ett starkt budskap

Skapad: 2012-02-02 08:25:00

BISKOPENS ANTECKNINGAR | Regnbågsmattan i domkyrkan är invigd. Den är den enda i sitt slag i Sverige och ett starkt ställningstagande för att alla utan undantag är välkomna till kyrkan och att Jesus inte gör någon skillnad mellan människa och människa, skriver biskop Tuulikki.

Läs mer

Foto: Marianne Abrahamsson

Skapad:2014-09-05 10:48:00

Hon är ny kyrkoherde i Ström-Alanäs, Gåxsjö, Hammerdal, Fjällsjö, Bodum och Tåsjö församlingar. Men hon känner redan trakten och församlingarna. – Det finns kraft i det här arbetslaget, säger Lizen Anterud.

Läs mer om Ny kyrkoherde välkomnad i Ströms kyrka

Foto: Petter Frisell

Skapad:2014-08-20 08:09:00

Härnösands stifts konfirmandkonsulent Britt-Marie Frisell har utsetts till Årets förnyare i Svenska kyrkan 2014. Priset får hon för att hon under många år har skapat plats åt unga människors engagemang i Svenska kyrkan samt bidragit till en rörelse med unga ledare över hela landet.

Läs mer om Britt-Marie Frisell utsedd till årets förnyare
Anne-Lise Lindberg Sjödin sitter tillsammans med Kicki Sjöstedt vid orgeln. I bakgrunden skymtar Lena Bagge Lindström.

Anne-Lise Lindberg Sjödin sitter tillsammans med Kicki Sjöstedt vid orgeln. I bakgrunden skymtar Lena Bagge Lindström. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-09-04 14:09:00

Härnösands stift är först i landet med att satsa på en certifieringskurs i orgelmetodik för kyrkomusiker. – Fler kyrkomusiker måste börja undervisa för att säkerställa att vi kommer ha kvar några kyrkomusiker i framtiden, säger Anne-Lise Lindberg Sjödin, orgelpedagog och den som håller i kursen.

Läs mer om landets första kurs i orgelmetodik
Peter Persman, kyrkoherde, är glad över att Själevads kyrka får besök av tv-programmet Antikrundan.

Peter Persman är glad över att Själevads kyrka får besök av tv-programmet Antikrundan. Foto: Maria Eddebo Persson

Skapad:2014-08-29 07:50:00

På onsdag kommer tv-programmet Antikrundan att gästa Själevads kyrka för att göra en inspelning till nästa säsongs program. – Vi tycker att det är ett roligt sätt att få Själevads kyrka att synas. Kyrkan representerar ett viktigt kulturarv och det är med glädje vi ser fram emot att upplåta denna skatt till inspelning av Antikrundan i SVT, säger Peter Persman, kyrkoherde i Själevad, Mo och Björna församlingar.

Läs mer om Antikrundans besök i Själevads kyrka
Jourhavande präst nås via 112 och från och med 1 september också via nätet.

Jourhavande präst nås via 112 och från och med 1 september också via nätet. Foto: Gustaf Hellsing

Skapad:2014-08-28 10:28:00

Jourhavande präst i Svenska kyrkan utökar sin tjänst genom att öppna två nya kanaler för kontakt. Från och med måndag är det möjligt att chatta med och skriva digitalt brev till Jourhavande präst.

Läs mer om jourhavande prästs utökade tjänst

 

Foto: Emma Larsson

Skapad:2014-08-18 11:33:00

Ung, same och kristen. Tre nyckelord för det samiska konfirmandlägret där fyrtiotalet ungdomar får möjlighet att både stärka sin identitet samt komma närmare Gud. – Det som är så bra är att jag får komma hit och se att jag inte är ensam, det finns många som man kan relatera till. Man känner sig hemma, säger konfirmanden Mathilda Njaita.

Läs mer om det samiska konfirmandlägret
I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan tända ljus och be.

I många kyrkor kan du skriva en bön på en lapp och lägga i en förbönslåda. Du kan också tända ljus och be. Foto: Monica Gustafsson

Skapad:2014-02-20 15:06:00

Sätt dig. Knäpp händerna. Blunda om du vill. Be högt eller tyst. Här har vi samlat några böner som du kan låta dig inspireras av. Fler hittar du i psalmboken och i andra bönböcker. Eller be fritt ur hjärtat. Bönens kraft är stor.

Böner – tips och inspiration

 

 

Foto: Jim Elfström

Skapad:2011-11-03 09:30:00

I dopet görs Guds kärlek till varje enskild människa synlig. Dopet är en viktig framtidsfråga för alla barn, deras familjer och för Svenska kyrkan. Här svarar biskop Tuulikki Koivunen Bylund på 10 frågor om dopet.

Läs mer om Tio frågor om dopet

 

 

 

 

 
Hitta kurser och annan information på intranätet
 

På Svenska kyrkans gemensamma intranät finns riktad information till dig som är anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Härnösands stifts församlingar.  

Härnösands stifts intranät  

 

 
Saxat ur andra medier:

  

Kontakta Härnösands stift

  

 

 

 
Samarbetspartners:

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//