Svenska kyrkans stipendier

Här kan du se vilka stipendier som finns att söka från Svenska kyrkan på nationell nivå. Varmt välkommen att ansöka!

Föreställningen "Har hjärtat slutat slå?" om att förlora ett barn hade premiär i november förra året. Bakom den står Helena Bromander, kulturstipendiat 2012.

Föreställningen "Har hjärtat slutat slå?" om att förlora ett barn hade premiär i november förra året. Bakom den står Helena Bromander, kulturstipendiat 2012. Foto: Jim Elfström

Skapad:2008-03-15 00:00:00

Varje år delar Svenska kyrkan sammanlagt ut 500 000 kronor till nyskapande projekt om livsfrågor, kristen trostolkning eller centrala religiösa motiv. Kulturstipendierna vänder sig till kulturarbetare inom alla konstformer. Missa inte ansökningsperioden som pågår den 15 mars till 15 maj.

Läs mer om Svenska kyrkans kulturstipendier
Skapad:2010-11-12 13:45:00

Svenska kyrkan erbjuder en möjlighet att få utbildningsstipendium i Hong Kong. Utbildningen handlar om religionsdialog.

Läs mer om Utbildningsstipendium om religionsdialog
Kyrkostyrelsen erbjuder stipendier för studier i ekumenik, bland annat vid det ekumeniska institutet i Bossey, Genève, i Schweiz.

Kyrkostyrelsen erbjuder stipendier för studier i ekumenik, bland annat vid det ekumeniska institutet i Bossey, Genève, i Schweiz. Foto: Kristin Molander

Skapad:2010-11-12 14:00:00

Ekumenik är de kristna kyrkornas arbete för enhet och gemenskap. Syftet med de ekumeniska stipendierna är att öka och stärka den ekumeniska kompetensen, teoretiskt och praktiskt, inom Svenska kyrkan.

Läs mer om Kyrkostyrelsens ekumeniska stipendier

 

 

//