De ska vandra för Jesus

[2013-05-23 07:00]

Många församlingar och kristna samfund i Skellefteå ska manifestera för Jesus den 25 maj. Visionen är att samla 1000 personer för en gemensam gudstjänst klockan 14.00 på Möjligheternas torg.

Jesusmanifestationen den 25 maj inleds med vandringar från fyra olika håll i staden.
– Vi ska samlas på Bryggarbacken och sen gå gemensamt upp till torget, berättar pastor Gustav Jacobson i Pingstkyrkan i Skellefteå.
– Det blir också längre vandringar från Bureå och Kåge samt längs kyrkstigen, berättar Elisabeth Sundström, Katolska kyrkan i Skellefteå.
På torget blir det en gemensam gudstjänst med sång, musik och aktiviteter för barnen.
– Vi har försökt anpassa programmet så att det ska passa alla i alla åldrar och vara så representativt som möjligt, påpekar prästen Mats Lindberg i Sankt Örjans församling.
– I Stockholm har man manifesterat för Jesus sedan 2008, berättar Lars-Erik Nilsson, EFS i Byske.
Den lokala manifestationen, som har en egen sida på Facebook, ska tydliggöra att Jesus finns mitt i bygden och att det är många som följer honom.
– Vi tycker olika om en massa saker, men här står det som förenar oss i fokus, säger prästen Pär Parbring.