Universitetskyrkan i Karlstad

Vilken religion du än har – eller om du inte har någon religion alls – är du välkommen till oss på Universitetskyrkan. Hos oss kan du prata om existentiella frågor som identitet, relationer, mening, tro, studier eller vad som helst som du har lust att prata om. Vi ordnar också en mängd olika aktiviteter, både på universitetet och på andra platser runt om i Karlstad. Följ oss gärna på vår blogg: universitetskyrkankarlstad.blogspot.se

Måndagar

Nytt tema vid tankeplanket
Kom och reflektera över veckans fråga. I slutet av veckan sammanfattar en reflektör inläggen i ord eller bild. Reflektionen publiceras på webben. Intresserad? Mejla universitetspräst: hans.kvarnstrom@kau.se
Plats: Korridoren mellan Studentcentrum och Fryxellsalen.

Tisdagar

12.05 ”Att göra skillnad!”
Ta med lunchen och delta i ett pågående samtal och spännande aktiviteter kring viktiga frågor som miljö, globalisering, fred med mera.

15.30 introduktion till meditation
16.30 meditation
Plats: Rum 3C 304

Torsdagar

12.05 Lyssnarlunch
Studenter och anställda läser högt ur sina favoritböcker. Tag med matlådan
och lyssna medan du äter. (Samarr med Karlstads universitetsbibliotek).
Plats: Rum 1E 225 i universitetsbiblioteket

16.30 meditation
Plats: Rum 3C 304

Pilgrimsvandring

27/9 11.00-15.00 Pilgrimsvandring i universitetets omgivningar.
Start: Rum 3C 304
Utrustning: Kläder och skor/stövlar efter väder. Vi börjar med att göra en enkel matsäck innan vi går. Ingen kostnad.
Ledare: Anneli Sandberg, universitetspastor
Anmälan senast 22/9: 070-650 25 60 eller anneli.sandberg@kau.se

Heliga danser i domkyrkan

måndagar 19.00-20.30
Danserna vi dansar kallar vi helt enkelt för meditation i rörelse. Tillsammans tränar vi oss i närvaro, tillit och gemenskap. Varken förkunskaper eller anmälan krävs – kom när du har lust!

Dansmässa

19.00 28/9, 26/10, 30/11 firar vi dansmässa i heliga danser-tradition. Mässan, där vi rör oss i cirklar in mot mysteriet, har enkla steg och inga förkunskaper krävs för att kunna vara med.
Plats: Norrstrands kyrka

Meditation i domkyrkan

Torsdagar 19.00-20.00
Välkommen att pröva meditationens väg, att dela tystnad och stillhet.
Metoden vi använder kallas objektlös djupmeditation. Vi använder inga bilder eller ord utan vår sittställning och andning hjälper oss att finna vilan och den uppmärksamma närvaron, det som också kallas mindfullness.
Introduktion för nya varje torsdag kl 18.30

Regnbågsmässa

19.00 sista fredagen i månaden hålls en nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. Mässan, som präglas av öppenhet, firas i Norrstrands kyrka och alla är välkomna precis som de är.
Plats: Norrstrands kyrka

Stilla lördagar

4/10 10.00-13.00 Lär dig meditera med mångårige meditatören Bo Dahlin. Ingen kostnad.

25/10 10.00-17.00 Livets träd
Välkommen till en danscirkel i allhelgonatid. Våra danser denna dag kommer att ta oss med på en vandring genom ett skiftande landskap där glädjen och sorgen går hand i hand.
Ledare: danspedagog Pia Rosén.

29/11 10.00-17.00 Fördjupningsdag, meditation och basal kroppskännedom (bk)
Under dagen varvar vi meditation och övningar i BK, enkla rörelseövningar som ger ökad balans och förmåga att vara ”här och nu”. Meditationen har samma form som i Karlstads domkyrka. Det är bra att ha deltagit där
i introduktion och meditation minst en gång före fördjupningsdagen.
Ledare: Sjukgymnast Maria Eklund.

20/12 10.00-17.00 ladda ner inför julen
Heldagsmeditaiton i tystnad med universitetspräst Hans Kvarnström.
Plats: Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Kostnad: Studenter gratis, övriga frivillig avgift.
Anmälan senast en vecka före: 054- 14 15 32 eller cecilia.hardestam@svenskakyrkan.se

Skapad: 2011-04-19 10:45:00

På universitetskyrkans blogg kan du läsa mer detaljer om verksamheten och ett kalendarium om vad som händer härnäst. Välkommen!

Öppna här
Skapad: 2011-04-19 10:30:00

Läs Hans Kvarnströms morgontankar - dagliga spontana reflexioner kring tillvaron i ord och bild. Klicka här för att komma direkt till Dagdroppar >>

Läs mer om bloggen