Universitetskyrkan i Karlstad

Vilken religion du än har – eller om du inte har någon religion alls – är du välkommen till oss på Universitetskyrkan. Hos oss kan du prata om existentiella frågor som identitet, relationer, mening, tro, studier eller vad som helst som du har lust att prata om. Vi ordnar också en mängd olika aktiviteter, både på universitetet och på andra platser runt om i Karlstad. Följ oss gärna på vår blogg: universitetskyrkankarlstad.blogspot.se

Aktiviteter på universitetet

Måndagar

Nytt tema vid tankeplanket
Kom och reflektera över veckans fråga. I slutet av veckan sammanfattar en reflektör inläggen i ord eller bild. Reflektionen publiceras på webben. Intresserad? Mejla universitetspräst hans.kvarnstrom@kau.se
Plats: Korridoren mellan Studentcentrum och Fryxellsalen

Tisdagar

12.05 ”Att göra skillnad!” Ta med lunchen och delta i ett pågående samtal och spännande aktiviteter kring viktiga frågor som miljö, globalisering, fred med mera.
15.30 Introduktion till meditation
16.30 Meditation Plats: Rum 3C 304

Torsdagar

12.05 Lyssnarlunch  Studenter och anställda läser högt ur sina favoritböcker. Tag med matlådan och lyssna medan du äter. (Samarr med Karlstads universitetsbibliotek).
Plats: Rum 1E 225 i universitetsbiblioteket

Meditation i domkyrkan

Torsdagar 19.00-20.00
Välkommen att pröva meditationens väg, att dela tystnad och stillhet.
Metoden vi använder kallas objektlös djupmeditation. Vi använder inga bilder eller ord utan vår sittställning och andning hjälper oss att finna vilan och den uppmärksamma närvaron, det som också kallas mindfullness.
introduktion för nya varje torsdag kl 18.30.

Regnbågsmässa

19.00 sista fredagen eller söndagen i månaden hålls en nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. Mässan, som präglas av öppenhet, firas i Norrstrands kyrka och alla är välkomna precis som de är.
Plats: Norrstrands kyrka

Lördagar i acksjöns kapell

25/1 10.00-13.00 Lär dig meditera med universitetspräst Hans Kvarnström.
Ingen kostnad.
22/2 10.00-17.00 Improvisationsteater – konsten att skapa i nuet. Prova på att under lekfulla former utforska din kreativitet, spontanitet och din fantasis obegränsade möjligheter. Workshop med teaterpedagog Jörgen Nordström.
29/3 10.00-17.00 Heldagsmeditation i tystnad för dig som vill fördjupa din meditation. Ledare Jonas Wängestam.
Dagarna är öppna för alla som söker inspiration, ro och lust till handling.
Plats: Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
Kostnad: Studenter gratis, övriga frivillig avgift 300 kronor, inklusive lunch.
Anmälan (senast en vecka före): cecilia.hardestam@svenskakyrkan.se eller 054-14 15 32.

Dansworkshop kring dansmässa 7-9/3

En nykomponerad dansmässa ska uranvändas när Karlstads stift arrangerar Världens fest i Karlstad 31 maj.
För att prova hur mässan fungerar i större grupp inbjuder vi till en kostnadsfri workshop i Kristinehamn i mars. Enkel logi, mat samt kurs ingår men deltagarna står själva för sina resor.
Info & anmälan: 054-13 71 15 eller margareta.vintfjard@sensus.se

Pilgrimsvandring

10/5 11.00-15.00 Pilgrimsvandring i universitetets omgivningar.
Start: Rum 3C 304
Utrustning: Kläder och skor/stövlar efter väder. Vi börjar med att göra en enkel matsäck innan vi går. Ingen kostnad.
Ledare: Anneli Sandberg, universitetspastor
Anmälan senast 6/5: 070-650 25 60 eller anneli.sandberg@kau.se

Heliga danser i domkyrkan

Måndagar 19.00-20.30
Danserna vi dansar kallar vi helt enkelt för meditation i rörelse. Tillsammans tränar vi oss i närvaro, tillit och gemenskap. Varken förkunskaper eller anmälan krävs – kom när du har lust!

Skapad: 2011-04-19 10:45:00

På universitetskyrkans blogg kan du läsa mer detaljer om verksamheten och ett kalendarium om vad som händer härnäst. Välkommen!

Öppna här
Skapad: 2011-04-19 10:30:00

Läs Hans Kvarnströms morgontankar - dagliga spontana reflexioner kring tillvaron i ord och bild. Klicka här för att komma direkt till Dagdroppar >>

Läs mer om bloggen