Påsken tar oss från död till liv

[2014-04-17 09:00]

Under påskhelgen sänder SVT en programserie i fem delar om påskens händelseförlopp. Det är Jan-Olof Johansson, biskop i Växjö stift, som från fem olika platser i och kring Jerusalem berättar om de dramatiska dagarna.

Programmen spelades in i februari i år och är fem minuter långa.

Korset, akvarell av konstnären Yuan Guan, Kina

Korset, akvarell av konstnären Yuan Guan, Kina Foto: Jim Elfström/IKON

Skapad:2009-06-08 10:30:00

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus har besegrat döden och med den allt som står livet emot. Berättelserna om Jesus och vem han var är nedskrivna i ljuset av påskens drama och i ljuset av uppståndelsen.

Läs mer om påsken >>

Foto: Magnus Aronson

Skapad:2014-04-15 11:29:00

Ida Eklund tänker att vårens och påskens budskap har något för alla. För den som befinner sig på en ljus och glad plats i livet och för den vars liv just rasat samman. Det finns en tröst i livet som återvänder.

Läs tankar inför påskhelgen >>

Så firar kyrkan påsk

Påsken inleds med mässa på skärtordagen och kulminerar i uppståndelsemässan på påskdagen.

En glad påsk är en schysst påsk

"... det blir ingen glad påsk så länge barn betraktas som handelsvaror och mänskliga rättigheter kränks inom kakaoproduktionen."

Läs Julia Karlsson inlägg på Fairtradebloggen >>